Yapay Zeka Coinleri Ölüyor mu? Bunlar Çakıldı!

ChatGPT’nin piyasaya sürülmesiyle 2023’te trend haline gelen yapay zeka coinleri, son haftalarda ciddi zayıflık belirtileri gösteriyor. Kaiko’nun analizlerine göre, özellikle bu yeni nesil projelere yönelik ilgi hızla azalıyor.

Yapay zeka coinleri en düşük haftalık işlem hacmini kaydetti

Kaiko’nun yakın tarihli raporuna göre, AI ile ilgili projeler Ocak 2023’ten bu yana en düşük haftalık işlem hacmini kaydetti. Rapor, FET, INJ, ROSE, AGIX, RNDR ve GRT dahil olmak üzere en büyük projeleri ele alıyor. Söz konusu 7 yapay zeka coin yeni yılın öne çıkan isimleri olmuştu.

AI Coin piyasası ölüyor mu?

Alım satım faaliyetindeki kayda değer düşüş, AI Coin çılgınlığının Ocak ayında zirveye ulaşmasından bu yana yatırımcıların ilgisinin azaldığını gösteriyor. Bu da doğrudan fiyatlara ve grafiklere yansıyor.

Piyasadaki en büyük AI projelerinden The Graph (GRT), 2023’ün başında en çok kazananlardan biriydi. Bu esnada, yılın ilk haftalarında kabaca %122 artarak 7 Şubat’ta yılın zirvesi 0,2323 dolara ulaştı. O zamandan beri zirvesinden %51 eriyerek sert bir düşüş yaşadı.

ChatGPT ve OpenAI yeni ralliyi tetikleyebilir mi?

Yeni yılın AI Coin rallisi büyük ölçekte ChatGPT’nin lansmanından kaynaklandı. Ancak, Sam Altman’ın Worldcoin projesinin ardından yapay zeka ve kripto ekonomisi üzerinde benzer bir etki görülmedi. ChatGPT’nin arkasındaki yapay zeka şirketi OpenAI’nin CEO’su Altman, 24 Temmuz 2023’te kripto ürününü piyasaya sürdü. World ID geliştirme kitini ve WLD coin’i dünyaya tanıttı.

Fakat, Kriptokoin.com olarak aktardığımız bir diğer Kaiko raporu, Worldcoin’in fiyat açısından yetersiz kalacağını öne sürüyor. CoinGecko verilerine göre WLD, piyasaya sürüldüğü gün %85’ten fazla artarak ATH seviyesi 3,3 dolara ulaştı. Ancak, fiyatı bu zirveye ulaştığından beri %31’in üzerinde düşüş yaşadı.

Yapay zeka coinleri satıcıların kontrolünde kalmaya devam ediyor

Son gelişmeler bir yana, AI Coin piyasası son 24 içinde de keskin düşüşler kaydetti. CMC verilerine göre son 24 saatlik zaman diliminde en fazla değer kaybeden projeler:

  1. LITH (Lithium) – %24.81
  2. ARCONA (Arcona) – %9.77
  3. AIPAD (AIPAD) – %37.90
  4. XRT (Robonomics.network) – %1.53
  5. NMR (Numeraire) – %4.22
  6. CNTM (Connectome) – %4.37
  7. SWASH (Swash) – %3.41

Bu arada, haftalık zaman dilimindeki kazançlar %50’yi aşıyordu:

  • CIX100 (Cryptoindex.com 100) – %77.06
  • EFX (Effect Network) – %45.93
  • EPK (EpiK Protocol) – %32.21
  • 0x0 (0x0.ai) – %26.79
  • GNY (GNY) – %22.88
  • RAZE (Raze Network) – %22.22
  • LAI (LayerAI) – %18.75

Vitalik Buterin, Worldcoin hakkında endişeli

Kaiko’nun en son raporunda yer verdiği gibi, diğer piyasaların yanı sıra özellikle AI Coin sektörü azalan hacimlerden mustarip. Son zamanlarda trend haline gelen Worldcoin’de bu ivmeyi tersine çeviremedi. Bu arada, Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, projenin iris tarama donanımı ve biyometrik veri toplama uygulamaları konusundaki endişelerini dile getiriyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster


source site-1