Yabancı Yatırımcı Türkiye’ye ebebek İle Geri Mi Dönüyor?

Son zamanlarda Türkiye’nin ekonomi politikasında yapılan değişiklikler, yabancı yatırımcıların dikkatini çekiyor. Financial Times’ın bildirdiğine göre, Türk hisse senetleri ve tahvilleri yabancı yatırımcılar için yeniden çekici hale gelmiş durumda.

Bu hafta yaşanan üç önemli olay, özellikle yabancı yatırımcıların Türkiye’ye olan ilgisini artırdığını gösteriyor. Türk kredi kuruluşları VakıfBank ve Yapı Kredi’nin 1,3 milyar dolarlık toplu tahvillerine yabancı yatırımcıların ilgisi artarken, bebek ürünleri perakendecisi ebebek, 70 milyon dolarlık ilk halka arzıyla iki düzine yabancı kurumsal yatırımcının dikkatini çekti.

HSBC Türkiye İcra Kurulu Başkanı Selim Kervancı, “Son aylarda uluslararası yatırımcıların Türk sermaye piyasalarına olan ilgisinde gözle görülür ve olumlu bir değişim yaşandı. İngiltere, Avrupa, ABD ve Orta Doğu’dan gelen talep, Türkiye’yi yatırım hedefi olarak yeniden odaklamış gibi görünüyor” ifadelerini kullanarak yabancı yatırımcı hareketliliğine değindi.

Financial Times’ın hesaplamalarına göre, Ebebek bu yıl İstanbul borsasındaki diğer halka arzlarla karşılaştırıldığında daha fazla yabancı kurumsal para yöneticisini çekti. Ayrıca, ABD merkezli Franklin Templeton ve gelişmekte olan piyasalar uzmanı East Capital gibi yabancı fonlar, ebebek’in hisselerinden yüzde 5’in biraz üzerinde pay aldılar. Bu uzun süreden beri varlığı hissedilmeyen yabancı yatırımcının, Borsa İstanbul’a yönelik ilgisinin arttığı yönünde en büyük kanıtlardan birisi olarak görülüyor.

source site-1