Yabancı Yatırımcı Geri Mi Döndü?

Dün tarihinde ilk kez 7500 puanın üzerini test eden, ancak günü bu psikolojik seviyenin altında tamamlayan Borsa İstanbul, bugün yeniden 7500 puanın üzerine çıkarak tarihi bir rekor kırdı. BIST 100 endeksi, zirvesini 7641 puana taşıyarak yatırımcıların dikkatini çekti.

BIST 100 endeksi, son dönemde 7367 ile 7641 arasında dalgalı bir seyir izliyordu. Bugün saat 17’den sonra endeks hızla yükselerek 76241 puana kadar yükselerek tarihi bir rekora imza attı. Bu hareketlilikte, özellikle bankacılık sektöründeki alımların etkili olduğu gözlemlenirken, BIMAS gibi perakende devleri de yükselişe ayak uydurmayı başardı. Saat 17:40 itibarıyla BIMAS yüzde 9,99’luk bir yükseliş ile 254,40 TL’den işlem görürken AKBANK önderliğinde ralliyi başlatan bankacılık endeksi yüzde 9’luk bir yükselişle 7.300 sınırında bulunuyor.

Bankacılık sektörü, gün içerisinde yüzde 0,15’lik bir artışla güne başladı. Fakat ilerleyen saatlerde alımlar hız kazandı ve yüzde 9’un üzerine çıktı. İzlenen verilere göre alım işlemlerini gerçekleştiren kurumların çoğunluğu yabancı kökenli. Özellikle Mehmet Şimşek ve Hafize Gaye Erkan’ın son günlerde yabancı yatırımcılarla yakın ilişkiler kurma çabaları, piyasalar tarafından büyük bir ilgiyle takip ediliyordu. Seçim öncesi dönemde piyasa uzmanları, olası bir rasyonele dönüş durumunda ilk rallinin banka sektöründe başlayabileceğine özellikle dikkat çekmişlerdi.

source site-2