XRP için Şok İddia: BTC ve ETH Gibi ETF Başvurusu Yapabilir mi?

Kripto para piyasası Bitcoin ve Ethereum gibi varlıkların ETF başvurularıyla gündeme gelse de XRP de bu kervana katılacak gibi görünüyor. Gemini’nin varlığı listelemesiyle birlikte spekülasyonlara şahitlik eden altcoin, ETF analisti James Seyffart tarafından da ele alındı.

Coinbase, Kraken ve Gemini gibi önemli ABD’li borsalar tarafından listelenen XRP, ETF iddialarıyla gündeme geldi. ETF uzmanı Seyffart ise spekülasyonlara karşı çıkarak, mevcut SEC yönetiminin böyle bir izni asla vermeyeceğini belirtti.

Colin adlı bir üye ise alternatif bir öneri ortaya koydu. Bağımsız bir XRP ETF’si yerine, altcoin‘nin bir sepet ETF’ye dahil edilmesinin potansiyelini öne çıkardı.

Bu ETF’ler birden fazla kripto parayı kapsıyor ve yatırımcıların her bir parayı ayrı ayrı satın alıp yönetmelerine gerek kalmadan kripto portföylerini çeşitlendirmelerini sağlıyor. Colin, kripto dünyasının Ethereum (ETH) ve Bitcoin’e (BTC) dayalı olanlar gibi önde gelen kripto para ETF’lerine odaklanmaya devam etmesi gerektiğine inanıyor ve arsızca bir Dogecoin (DOGE) ETF’sinin bile kartlarda olabileceğini ekliyor.

Güncel fiyat hareketini buradan takip edebilirsiniz.


source site-7