XRP Davasında Ripple Yeni Bir Hamle Yaptı!

Kripto para dünyası, piyasanın tamamını etkileme potansiyeline sahip Ripple davasını yakından takip ediyor. Bu nedenle davadaki her hangi bir değişiklik veya hamle önem arz ediyor. Bahse konu dava ABD New York Güney Bölgesi Bölge Mahkemesi’nde görülmeye devam ediyor. Son gelişmede kripto konusunda deneyimli yeni bir avukat Ripple CEO’su adına davaya dahil oldu.

Avukat Caleb J. Robertson XRP davasına dahil oldu!

Ripple davasında bir başka gelişmede, Ripple CEO’su Brad Garlinghouse adına New York Güney Bölgesi ABD Bölge Mahkemesi’ne yeni bir avukat geldi. Bu gelişme muhtemelen yeni bir bölümün başlangıcı anlamına geliyor. Hatırlayacağınız üzere, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) devam eden davada geçici bir temyiz başvurusunda bulunmak için izin talep etti. Ripple’ın bu hamlesi bu gelişmenin hemen ardından geldi.

Cleary Gottlieb Steen & Hamilton LLP’den Avukat Caleb J. Robertson, 22 Ağustos 2023 tarihli bir dosyada, ABD SEC’e karşı açılan davada Ripple CEO’su adına yer aldı. Dosyada avukat, mahkemeden davadaki tüm belgeleri ve iletişimleri sağlamasını talep etti. Avukat Roberston’un yanı sıra bir başka avukat Michael A. Schulman da SEC davasında Garlinghouse adına Pro Hac Vice olarak yer almak için başvuru yaptı.

Yeni avukat kripto alanında deneyime sahip

Avukat Robertson, Ripple davasının yanı sıra, “birden fazla hükümet soruşturmasıyla bağlantılı olarak” bir kripto para birimi platformu için uygulama alanında çalışma deneyimine sahip. Ayrıca finansal kurumları, menkul kıymet alım satım firmalarını, yatırım yöneticilerini ve halka açık şirketleri düzenleyici konularda temsil ediyor.

Ripple CEO’sunun XRP davasındaki rolü

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere ABD SEC, 22 Aralık 2020’de Ripple aleyhine dava açtı. SEC yaptığı şikayette, Garlinghouse ile birlikte şirketin kurucu ortağı Christian Larsen’i hedef aldı. Onları XRP’nin “kayıtsız menkul kıymetler” şeklinde satışı yoluyla sermaye toplamakla suçladı. Şikayette, Ripple’ın 2013 yılından başlayarak, XRP olarak bilinen dijital varlıkların Amerika Birleşik Devletleri’ndeki ve dünya çapındaki yatırımcılara kayıtsız bir menkul kıymet satılması yoluyla fon topladığını iddia etti.

Ripple

Ancak, kısa bir süre önce Hakim Analisa Torres verdiği tarihi Özet Kararda bu iddiayı reddetti. Bu bağlamda Yargıç, token’ın bireysel alıcılara programlı satışının menkul kıymet satışı teşkil etmediğine hükmetti. Bu karar, muhtemelen diğer kripto davalarında emsal teşkil edecek. Bu yüzden uzmanlar, kripto piyasası katılımcıları için büyük bir kazanç olarak değerlendiriyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-2