Xiaomi, düşen geliri için yeni önlemler aldı!

Çinli teknoloji devi Xiaomi, ne yazık ki zor günler geçiriyor. Finansal raporlarda ciddî bir gelir düşüşüyle karşı karşıya kalan şirket, bu düşüşe karşın aldığı önlemler sayesinde ayakta kalmaya devam ediyor. İşte detaylar.

Xiaomi, bu durumla nasıl başa çıkıyor?

Yayımlanan ikinci çeyrek finansal raporlarına göre şirket, yıllık bazda yüzde dört oranında bir gelir düşüşü ile karşı karşıya kaldı. Çin pazarında yaşanan genel düşüş trendinden payını alan teknoloji devi, odağını daha çok kazanç elde edebileceği diğer projelerine çevirdi.

Xiaomi, maruz kaldığı gelir düşüşlerinden minimal düzeyde etkilenmek amacıyla çalışmalarını, elektrikli araç projeleri üzerine yoğunlaştırdı. 2024 yılı itibarıyla elektrikli araçlarının seri üretimine başlamayı hedefleyen şirketin CEO’su Lu Weibing, projelerde gelinen noktanın hedeflenen değerlerden bile önde olduğunu vurguladı.

CEO’nun yaptığı açıklamalarda, uygulanan gelir artışı stratejisine de yer veriliyor. Şirketin iddialı yaklaşımını gözler önüne seren açıklama, şu şekilde: “Küresel pazardaki makroekonomik zorluklara rağmen ayak izimizi genişletmeye devam ediyoruz. Birçok rakibimiz bu zorlu ortamda bazı bölgelerden çekilse de biz varlığımızı güçlendirerek devam edeceğiz.”

Redmi K70 Pro 3X yakınlaştırmalı telefoto kamera ile geliyor

Redmi K70 Pro 3X yakınlaştırmalı telefoto kamera ile geliyor

Dimensity 9200+ işlemcili Redmi K70 Pro’nun birçok özelliği ortaya çıktı. Görünüşe göre Redmi K70 Pro 3x optik yakınlaştırma ile geliyor.

Kaydedilen bu gelişmeler ışığında Xiaomi’nin düşüş gösteren gelir seviyesini, elektrikli araç sektöründeki çalışmalarıyla toparlamaya çalıştığını net bir şekilde görebiliyoruz. Şirket yetkililerin yaptıkları açıklamalar ise bu konudaki hedeflerin oldukça yüksek olduğunu gözler önüne seriyor.

Peki, sizler bu konuyla ilgili olarak neler düşünüyorsunuz? Sizce Xiaomi, finansal raporlarda tekrar başarılı bir seyir kaydedebilecek mi? Görüşlerinizi bizlerle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.

source site-30