Vitalik Buterin İntikam Mı Alıyor: MakerDAO Kurucusunun Solana’yı Övmesinin Ardından Buterin MKR Satışı Yaptı

Ethereum’un kurucu ortağı Vitalik Buterin, blockchain verilerine göre iki yıl sonra ilk kez MakerDAO (MKR) tokenlerinin bir kısmını sattı.

Buterin, işlem sırasında yaklaşık 581.000 dolar değerinde olan 500 MKR’yi, merkeziyetsiz bir borsa olan CoWSwap aracılığıyla 350 ETH karşılığında takas etti. Buterin daha sonra alınan tüm ETH’leri 0x3f6 ile başlayan ve şu anda 415.76 ETH ve çeşitli ERC-20 tokenleri dahil olmak üzere 1 milyon doların üzerinde varlığa sahip olan bir adrese aktardı.

Buterin, stablecoin DAI’yi piyasaya süren merkeziyetsiz bir borç verme platformu olan MakerDAO’nun ilk yatırımcılarından biri.

Buterin’in MKR satışının ardındaki neden kesin olarak bilinmiyor, bununla birlikte dün MakerDAO kurucusu Rune, Solana’yı öven bazı açıklamalar yapıp herkesi şaşırtmıştı. Kurucu, MakerDAO’nun kendi Blockchain’i için Solana’nın kod tabanının kullanılmasının en umut vaat eden proje olduğunu söylemişti. Kurucunun bu açıklamaları Vitalik Buterin’i kızdırmış olabilir. MakerDAO, Ethereum ekosisteminin en nüfuzlu projelerinden biri olarak biliniyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4