Visa Duyurdu! Sorunsuz Stablecoin Ödemelerinde Tercih Solana

Çığır açan bir hamleyle Visa, stablecoin ödeme kabiliyetlerini Solana blockchain’i kapsayacak şekilde genişletti. Bu stratejik genişleme, sınır ötesi ödemelerde devrim yaratmayı amaçlıyor. Bu amaçla programlara aktif olarak katılan Worldpay ve Nuvei ile ortaklaşa gerçekleştiriliyor.

Solana, Visa ile Stablecoin ödemelerinde öncülük

Visa, finansal işlemlerin manzarasını değiştiren canlı pilot programlara çoktan başladı. Bu programlar aracılığıyla küresel ödeme devi, hem Solana hem de Ethereum blockchain ağları üzerinden milyonlarca USDC (USD Coin) transferini başarıyla gerçekleştirdi. Bu işlemler, VisaNet üzerinden yetkilendirilmiş fiat cinsinden ödemelerin gerçekleştirilmesi gibi hayati bir amaca hizmet ediyor. Diğer taraftan hamle daha hızlı, daha sorunsuz sınır ötesi işlemler için bir vizyon anlamına geliyor. Visa’nın Kripto Başkanı Cuy Sheffield, bu stratejik manevranın derin etkisini vurguluyor.

Birincil hedefin sınır ötesi anlaşmaları hızlandırmak. Ayrıca müşteriler için bir stablecoin ödeme alternatifi sunmak olduğunu belirtiyor. Sheffield, “USDC gibi stablecoinlerden ve Solana ve Ethereum gibi küresel blockchain ağlarından yararlanıyoruz. Ayrıca sınır ötesi ödeme hızını artırmaya yardımcı oluyoruz. Diğer taraftan müşterilerimize Visa’nın hazinesinden kolayca para gönderip alabilecekleri modern bir seçenek sunuyoruz.” diyor.

Tüccarları güçlendirmek: Worldpay ve Nuvei

Farklı tüccar sektörlerine hizmet veren önde gelen fintech kuruluşları olan Worldpay ve Nuvei, Visa’nın çığır açan girişiminden büyük ölçüde yararlanacak. Visa’nın desteğiyle, bu fintech liderleri tüccarlara USDC gibi stablecoin’lerle ödeme alma seçeneği sunmaya hazırlanıyor. Bu ileri görüşlü yaklaşım, dijital ödeme ortamında esnekliği gösteriyor. Ayrıca uyarlanabilirliği vurguluyor. Buna göre dünya çapındaki işletmelerin gelişen tercihleriyle de uyumlu bir durum. Visa’nın Solana kapsayıcılığı çığır açan bir hareket anlamına geliyor.

Solana Yükselirken Balinalar Coin'leri Dump'lıyor

Visa’nın Solana’yı ödemeler için desteklenen bir blockchain olarak dahil etme kararı dikkat çekiyor. Ayrıca sektörde önemli bir kilometre taşına işaret ediyor. Visa’yı Solana’nın potansiyelinden yararlanan ilk büyük ödeme şirketlerinden biri olarak konumlandıran bu karar önemli. Buna göre sınır ötesi işlemler alanında inovasyon ve ilerlemeye olan bağlılığının da altını çiziyor. Kriptokoin.com olarak baktığımızda Visa, kripto para ve blockchain sektörlerinde inovasyon ve işbirliğini teşvik etmeye devam ediyor. Ayrıca kullanıcılar ve işletmeler küresel işlemlerin daha hızlı, daha verimli ve en son blockchain teknolojisiyle sorunsuz bir şekilde entegre olduğu bir geleceği dört gözle bekliyorlar.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da,Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.


source site-3