Verilere Göre Kripto Para Piyasasının Yüzde 90’ını Sekiz Kripto Borsası Domine Ediyor

Dijital varlıklara yönelik bir veri sağlayıcısı olan Kaiko tarafından hazırlanan yeni bir rapora göre, likidite ve işlem hacminin çoğunu elinde tutan birkaç borsa kripto para piyasasına hakim durumda.

Kaiko, 20 büyük kripto borsasının piyasa derinliğini ve hacmini analiz etti ve ilk sekiz platformun derinliğin yaklaşık %92’sini (ortalama fiyatın %10’u dahilindeki tüm alış ve satışların bir ölçümü) ve hacmin %90’ını oluşturduğunu tespit etti.

En büyük kripto borsası olan Binance, bu yıl küresel piyasa derinliğinin %30’undan fazlasını ve dünya çapındaki ticaret hacminin %60’ından fazlasını oluşturdu.

Piyasa derinliğinin %90’ından fazlasını oluşturan kripto para borsaları büyükten küçüğe şöyle sıralandı: Binance, Coinbase, Kraken, OKX, KuCoin, Bybit, Binance US, Bitfinex.

Kaiko, birkaç borsadaki yüksek likidite yoğunluğunun kripto endüstrisi için hem avantaj hem de dezavantajları olduğunu ifade etti. Bir yandan, daha düşük spread ve kayma ile daha derin ve daha likit piyasalara erişebilen ortalama bir yatırımcıya fayda sağlıyor.

Analistler ayrıca ETF gelişmeleri ve bazı olumlu haberlere rağmen Ağustos ayında kripto para hacimlerinin yılın en düşük seviyesine gerilemesine de vurgu yapıldı.

Kaiko, Bitcoin’in aylarca dar bir aralıkta işlem görmesiyle birlikte, düşük alım satım faaliyetini yaz boyunca kripto piyasalarındaki durgun volatiliteye bağladı. Bununla birlikte, coin’in bu haftaki yedi günlük volatilitesi, birkaç gün daha büyük hareketler göstermesinin ardından üç ayın en yüksek seviyelerinde seyretti.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4