Uzun Vadeli Yatırımcı Bitcoin Fiyatı 30.000 Doların Üstündeyken Sattı Mı? Veriler Açıklandı

Kripto para analiz şirketi IntoTheBlock tarafından hazırlanan yeni bir rapor, Bitcoin’in uzun vadeli sahiplerinin, fiyatı 30.000 doların üzerine çıkaran son ralliye rağmen coinlerini satmadıklarını ortaya koyuyor.

Önceki rallilerden farklı olarak, bu ralli yeni kısa vadeli traderların akınıyla değil, daha ziyade uzun vadeli traderların ısrarlı birikimiyle gerçekleşti.

IntoTheBlock’a göre, kısa vadeli coin sahiplerinin (coinlerini 12 aydan daha kısa süredir elinde tutanlar) elindeki BTC miktarı şu anda 2021 boğa rallisi öncesine kıyasla daha düşük ve azalmaya devam ediyor. Bu durum, satış baskısının çoğunun, coinlerini bu seviyelerde elden çıkarmak istemeyen uzun vadeli sahipler tarafından absorbe edildiğini gösteriyor.

Raporda ayrıca, kısa vadeli coin sahiplerindeki artışın geçmişte genellikle yükselen fiyatlarla aynı döneme denk geldiğine, çünkü piyasaya yeni girenlerin bu ivmeyi yakalamayı umduğuna dikkat çekiliyor.

Ancak son dönemde BTC fiyatının 15.000 dolar civarından 30.000 dolara ulaştığı yükselişte bu durum söz konusu değil; bu yükseliş daha çok enflasyon ve devalüasyona karşı bir koruma arayan kurumsal ve yüksek net değerli yatırımcılar tarafından yönlendiriliyor.

Bu durum, Bitcoin’in 11.000 dolara dönüşünün kısa vadeli coin sahiplerinde önemli bir artışa yol açtığı ve daha sonraki düzeltme sırasında coinlerini sattıkları 2019 rallisi ile çelişiyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4