Ünlü Türk Kripto Borsasından Milyonluk PEPE Çıkışı! Fiyat Eriyor

On-chain izleyiciler, rug pull iddialarıyla gündem olan PEPE hakkında yeni transferler bildirmeye devam ediyor. Son raporlara göre BtcTurk, milyonluk PEPE akışına tanık oldu.

BtcTurk ile bağlantılı adresten milyon dolarlık PEPE akışı

Scopescan’ın raporuna göre, BtcTurk’e bağlı “0x628a” cüzdan adresi, son 24 saat içinde 8 farklı borsadan değeri 2 milyon doları aşan miktarda PEPE çekti. Daha önce PEPE çoklu imza cüzdan eşiğinin 5/8’den 2/8’e değiştirildiğini ve 16 trilyondan fazla PEPE’nin merkezi borsalara aktarıldığını bildirmiştik.

PEPE fiyatı rug pull iddialarının ortasında erimeye devam ediyor

Dün gece PEPE fiyatı, geliştiricilerin toplam arzın yaklaşık %4’ünü hiçbir uyarıda bulunmadan borsalara göndermesinin ardından %15 düştü. Olumsuz fiyat eyleminin yanı sıra iddialar, geliştiricilerin çoklu imza cüzdanından 24 Ağustos’ta çeşitli kripto borsalarına 16 milyon dolar değerinde Pepe gönderilmesiyle geldi.

Safe Global’in verilerine göre cüzdan adresi, toplam arzın yaklaşık %3,8’ini oluşturan 16 trilyon Pepe’yi üç borsaya ve doğrulanmamış bir cüzdan adresine aktardı. Veriler, Pepe’nin 8.2 milyon dolarının OKX’e ve 6.5 milyon dolarının Binance’e aktığını gösteriyor. Ayrıca, 434.000 dolar da Bybit cüzdanlarına geçti. Ek 400.000 dolar da anonim bir cüzdana kaydı.

Gelişmelerin ardından PEPE fiyatı, bugün erken saatlerde 0,00000111 dolar zirvesinden 0,000000811657 dolara düştü. Özellikle, bu düşüş eğilimi sırasında fazladan bir sıfır içeren bir değişikliğe uğradı.

Arka plan

Raporlara göre PEPE ekibi, kısa süre önce multisig cüzdanından 16 milyon doları çeşitli borsalara aktardı. Bu kaş kaldırma manevrası, geliştiricilerin kriptoları elden çıkarmayı düşünebilecekleri iddialarıyla birleşti. Böylece, kripto paranın değerini istikrarsızlaştırabileceği ve yatırımcıları etkileyebileceği yönündeki şüpheleri ateşledi.

Endişeye ek olarak, multisig cüzdanın güvenlik protokollerinde de değişiklikler meydana geldi. Eskiden işlem onayları için sekiz imzadan beşinin imzalanması gerekiyordu. Son değişim ile birlikte cüzdan artık sekiz imzadan yalnızca ikisini talep ediyor. Bu değişiklik, geliştiricilerin geniş bir fikir birliğine ihtiyaç duymadan hızlı transferleri kolaylaştıracak. Böylece, çıkış stratejisi planlayabilecekleri yönünde spekülasyonlara yol açıyor.

Rug pull korkuları

Meme token sektörü, heyecanı artırdıktan sonra halı çekme işleri yapma konusunda ünlüdür. Pepe vakasında da topluluk, son işlemleri izledikten sonra halının çekildiğini iddia ediyor. Kripto piyasası son zamanlarda sık sık rug pull olayları ile darbe aldı. Özellikle yeni Layer 2 projesi Base üzerinde birden fazla dolandırıcılık baş gösterdi. Kriptokoin.com olarak aktardığımız üzere bugün, Base tabanlı Magnate Finance, 6,5 milyon dolarlık bir halı çekme işlemi gerçekleştirdi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1