Ünlü Trader, ‘Büyük Fırsat’ Dediği Altcoin İsmini Verdi!

Bitcoin’den sonraki en büyük Proof of Work altcoin projesi Litecoin’dir. Eğer bunu biliyorsanız, eminim ki bunu kesin olarak bilmiyorsunuzdur. Litecoin, Dogecoin’in bel kemiğidir. Ünlü kripto kanalı Altcoinbuzz, portföylerde Litecoin’e ver vermek için 4 önemli neden gösteriyor.

1. Neden: Altcoin halving fırsatı

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, Litecoin için en büyük haber halving etkinliği oldu. Aslında, LTC son 24 saat içinde %4,5’in üzerinde değer kaybetti. Böylece, LTC’nin halving’i sahiplerini hayal kırıklığına uğrattı. Bu yüzden, Bloomberg yaklaşan Bitcoin yarıya indirilmesinin BTC sahiplerini hayal kırıklığına uğratabileceğini belirtiyor. Bu, bir tür omuz silkme. Ancak sanırım Bloomberg, Litecoin Halving’in fiyat döngüsünün nasıl çalıştığını bilmiyor. Bunu size açıklayacağım, böylece bu fırsattan en iyi şekilde yararlanabilirsiniz.

Bitcoin’in önümüzdeki Nisan ayında yapacağı gibi, Litecoin de her 4 yılda bir blok ödülünü yarıya indiriyor. Bu, bloğu çözen madenciye giden blok ödülünün kesildiği anlamına gelir. Bu durumda, blok başına 12,5 LTC’den 6,25 LTC’ye düştü. Bitcoin’de olduğu gibi madenciler de işlerin merkezi olmayan ve güvenli bir şekilde yürütülmesini PoW ile sağlıyorlar. Litecoin’in 2139’daki son yarılanma olayına kadar enflasyonist hale gelmesini önlemek için yarılanma olayları gerçekleşmeye devam edecek. Bitcoin halihazırda kripto paralarının %90’ından fazlasını çıkarmış durumda. Litecoin, halving sırasında yaklaşık %87 ile yakın, ancak biraz geride.

2. Neden: Dogecoin ve Litecoin bağlantısı

Litecoin’in Dogecoin’e “birleştirilmiş madencilik” adı verilen bir süreç aracılığıyla ağ güvenliği sağladığını öğrendiğimde şaşırdım. Bunun arkasındaki hikaye şöyle bir şey. Başlangıçta bir şaka olarak yaratılan Dogecoin Blockchain 2014 yılında saldırıya uğrama riski altındaydı. Çünkü çılgınca para basma hızı nedeniyle blok ödülleri tükenmek üzereydi. Bunun üzerine Litecoin Blockchain’in yaratıcısı Charlie Lee devreye girdi. Bu süreçte bir “birleştirilmiş madencilik” düzenlemesi önerdi. Dogecoin’in Litecoin’in ağ güvenliğini ödünç almasına izin vererek, nihayetinde zor durumdaki altcoin projesini kurtardı. Dogecoin Elon Musk kankalığı devam ederken… Litecoin’i kesinlikle kaçırmamak gerekiyor!

3. Neden:Altcoin hash oranı ATH seviyesinde

Proof of Work kriptoları için en önemli veri noktalarından biri hash oranıdır. Bu bize ağa ne kadar bilgi işlem gücünün güç verdiğini ve ağı koruduğunu gösterir. Ve ödülün azaldığı bir yarılanmadan sonra hash oranının da düşeceğini düşünmek doğal olabilir. Ancak önceki yarılanmalarda olan bu değildi. Daha da önemlisi, altcoin hash oranı 31 Temmuz 2023’te günde 816 Terrahash ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Bu çok büyük bir hesaplama gücü demek. Yalnızca BCH ve Bitcoin ağlarını korumak için daha fazla güce sahip. Yani Litecoin’in ağı sağlıklı ve büyüyor. Bu, yatırım için tokenları değerlendirirken baktığımız bir şey.

4. Neden: SEC etkisi

Coinbase’in SEC dava açmadan önce Bitcoin dışındaki tüm tokenları listeden çıkarmasının istendiğine dair bu son haberin sizi kandırmasına izin vermeyin. Sektör için ne kadar iyi olsa da, XRP kararının da sizi kandırmasına izin vermeyin. SEC’in menkul kıymet olmadığı konusunda en fazla açıklık getirdiği varlık Bitcoin. Bundan sonra menkul kıymet olmadıklarına dair net kanıtlarla en fazla netliğe sahip 2 varlık, 2 büyük Bitcoin çatal altcoin projesi: Litecoin ve Bitcoin Cash. Coinbase, Kraken, Gemini ve Paxos ItBit gibi kripto borsalarının ilk günlerinde yalnızca 5 veya 6 coin sunmalarının bir nedeni var.

Diğer altcoin’lerin, özellikle de Ethereum gibi ICO’lar yapanların ya da Solana veya Cosmos gibi büyük özel topluluk satışları yapanların menkul kıymet olup olmadığı konusunda temkinliydiler. Ve en başından beri, yalnızca bir avuç altcoin tokenini güvenli bir şekilde sunabildiklerinde bile, bunlardan 3’ü her zaman Bitcoin, Litecoin ve Bitcoin Cash oldu.

SEC, bu altcoin projesine iyi gelebilir!

Başka bir deyişle, bu baskı ya da SEC tarafından yapılan her neyse, bu altcoin için iyi olabilir. Bitcoin’den daha hızlı ve daha ucuz işlemlere sahip olması, onu Amerikalıların satın alabilecekleri ve gerçekten istedikleri coin’ler arasında takas mekanizması olarak kullanmak için ideal bir altcoin haline getiriyor. LTC’yi elde tutmak için de talebin de artması mümkün. Sonuçta, hash oranı tüm zamanların en yüksek seviyesinde. Ve hash oranı her zaman fiyattan önce gelir. Bu, ağın sağlıklı olduğu ve madencilerin daha düşük blok ödülleri için bile buralarda kaldığı anlamına gelir.

Bu altcoin’in piyasa değerine göre 12 numaralı proje olması, onun hakkında her şeyi bildiğimiz anlamına gelmiyor. Aslında, ilk 15 proje arasında muhtemelen kripto medyasında en az haber yapılan proje. Sadece 6,3 milyar dolarlık piyasa değerini korurken ve büyütürken sessizce işini yapıyor. Ve bundan sonra da büyümeye devam edecektir.

Makaledeki görüşler ve tavsiyeler trader’a ait olup kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım yapmadan önce mutlaka kendi araştırmanızı yapmanızı öneririz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-2