Ünlü Şirket, Bu Kripto Parada Yüklüce Satış Yaptı!

Ünlü Bitcoin madencilik şirketi Marathon Digital, operasyonel maliyetlerini karşılamak için BTC rezervlerinin %60’dan fazlasını tükettiğini bildirdi. Kripto madencisi, yükselen Bitcoin fiyatıyla 2023’te rahat bir nefes aldı.

Marathon Digital, ikinci çeyrek beklentilerini karşılayamadı

Ünlü kripto para madenciliği şirketi, yılın ikinci çeyreği için hayal kırıklığı yaratan finansal sonuçlar açıkladı. Şirket, bu dönemde tahmini kazanç ve gelir rakamlarını karşılayamadı. Haber, kripto piyasasındaki süregelen dalgalanmalar ve endüstrinin finansal performansına yönelik artan denetimlerin ortasında geldi.

Finansal rapora göre, Marathon Digital’ın ikinci çeyrek kazanç ve geliri piyasa beklentilerinin altında kaldı. Bu sonuç, madencilik zorluğundaki değişiklikler ve şirketin karşılaştığı operasyonel zorluklar gibi çeşitli faktörlere bağlanıyor. Kriptokoin.com olarak aktardığımız üzere, Mayıs ayında SEC’ten mahkeme celbi alan şirketler arasında yer almıştı.

Marathon Digital, Salı günü ikinci çeyrek kazanç raporunda hem üst hem de alt sıralarda yer almadı. Madenci, FactSet analistinin 83,4 milyon dolarlık gelir üzerinden 0,06 dolarlık kayıp tahminlerine kıyasla, 81,8 milyon dolarlık gelir üzerinden hisse başına 0,13 dolar zarar bildirdi.

Marathon hisseleri Salı günü mesai sonrası işlemlerde kabaca yatay seyrederek 15,73 dolarda kaldı. MARA fiyatı bu yıl Bitcoin fiyatının artmasıyla neredeyse %360 arttı.

Sırada ne var?

Marathon’un başkanı ve CEO’su Fred Thiel bir basın açıklamasında, 203’teki toparlamaya işaret ederek olumlu bir görünüm paylaştı:

Yıla güçlü bir başlangıcın ardından, hash oranımızı önemli ölçüde artırarak ve verimliliğimizi artırarak ikinci çeyrekte ilerlememizi hızlandırdık.

Şirket, işletme maliyetlerini finanse etmek için çeyrekte üretilen Bitcoin’in %63’ünü satarak çeyrekte BTC satışından 23.4 milyon dolar kazandı. Maraton ayrıca, çeyrekte Vitcoin fiyatlarının artmasıyla birlikte, geçen yılki çeyrekte 131,6 milyon dolar olan çeyrekte 8,4 milyon dolara düşen değer düşüklüğü ücretlerinden de yararlandı.

Bitcoin halving yaklaşıyor

CEO Thiel, şirketin Nisan 2024 civarında gerçekleşmesi beklenen bir sonraki “halving”e doğru karlılık hedeflediğini açıkladı. Yaklaşan halving, blok başına ödüllerin 6,25 BTC’den 3,125 BTC’ye düşürülmesine neden olacak. Böylece madencilerin kazançları epey azalacak. Thiel, bu noktada şunlara yer veriyor:

Bitcoin madenciliği maliyetimizi, Bitcoin fiyatının önemli ölçüde dalgalanabileceği halvinge doğru ilerlerken karşılaşabileceğimiz her türlü zorluğa karşı direnç gösterebilmek için operasyonlarımızı optimize etmeye odaklandık.

Thiel, şirketin mali açıdan zorlanan rakipler arasında potansiyel satın alma fırsatları arayabileceğini de söylüyor:

Bugün zor durumda olan madencilere halving geldiğinde daha da zor durumda olacaklar. Bu nedenle önümüzdeki yıl daha fazla fırsat olacağına inanıyorum.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-2