Ünlü İsim Konuştu: Ripple (XRP), Bankalar İçin Büyük Tehdit!

Kripto para sektörünün önde gelen isimlerinden biri, Ripple (XRP) projesine yönelik öngörüsünü dile getirdi.

Digital Generation Financial Services ve Anodos’un kurucusu Panos Mekras, yakın zamanda yaptığı bir dizi paylaşımda XRP’nin finans sektörünü nasıl sarsacağını açıkladı. Merkas, Ripple projesinin geleneksel finans sisteminin belkemiği olan bankaların varlığını tehdit ettiği yorumunu yaptı.

Mekras, mevcut finansal sistemin eski moda ve verimsiz olduğunu kabul ederken işlemler hakkında konuştu. Günümüzde birbiri arasında para transferi yapan bankalar parayı fiziksel olarak taşımıyor. SWIFT sistemi, sadece finansal kuruluşların muhasebe defterlerindeki giriş ve çıkışların yerini değiştiriyor.

Mekras, dünya çapındaki bankaların birbirleriyle doğrudan bağlantı kurma ve hızlı fon transferi yapma konusundaki zorluklara dikkat çekti. SWIFT sistemi ve büyük bankaların tekelci durumu, küçük bankaların daha büyük bankalara bağımlı olmalarına neden oluyor.

Ripple ise tam da bu sorunlara çözüm olarak ortaya çıkıyor.

Sınırların eridiği ve küresel ekonominin gittikçe yayıldığı günümüzde bankalar para transferi teknolojisi konusunda geride kaldı.”

Kripto uzmanına göre Ripple (XRP), bankalar arası transferlerin gerçekten gerçekleşmesini münkün kılacak. XRP tokenin git gide yayılması finansal sistemde önemli bir verim artışına yol açacak.

Ripple (XRP) Fiyatı

Son ayların gündmede olan altcoin birimi, SEC davasında çıkan ara kararın heyecanını büyük ölçüde kaybetti. XRP, Temmuz ayında 0,94$ seviyesine dayansa da son 1 ay içerisinde kârının büyük kısmını geri verdi.

Kripto para birimi an itibariyle 0,516 dolardan alıcı buluyor.


source site-2