Ünlü İsim Dört Altcoin Projesinde 290 Milyon Dolar Dolandırmakla Suçlanıyor!

Bloomberg’in haberine göre, İsrail polisi, İsrailli iş adamı Moshe Hogeg ve ortaklarını, kripto para birimleri aracılığıyla yatırımcıları 290 milyon dolar dolandırmakla suçladı.

Moshe Hogeg’e yöneltilen suçlamalar arasında dolandırıcılık dışında hırsızlık, kara para aklama, sahtecilik ve vergi suçları da bulunuyor.

İsrail polisi bugün yaptığı açıklamada, İsrail Premier Ligi futbol takımının eski sahibi Moshe Hogeg’in iki yıllık bir soruşturmanın ardından kripto para dolandırıcılığı, hırsızlık, kara para aklama, sahtecilik ve vergi suçlarıyla suçlandığını duyurdu.

Bu noktada Moshe Hogeg ve ortakları, yatırımcıları kripto para birimleri aracılığıyla 290 milyon dolar dolandırmakla suçlanıyor.

Açıklamada Hogeg ve adı belirtilmeyen birkaç ortağının, 2017 ve 2018 yıllarında İsrailli ve yabancı yatırımcılardan dört altcoin girişimi için toplanan milyonlarca doları kişisel ihtiyaçlar için kullandığı belirtildi.

Polis, soruşturmanın başladığı 2021 yılından bu yana olaya karışan yaklaşık 180 kişiyi sorguladıklarını, düzinelerce arama gerçekleştirdiklerini ve birçok ülkede 900 parça delil, para ve mülke el koyduklarını söyledi.

Polis, Hogeg ve ortaklarına yapılan suçlamaları incelenmek üzere savcılığa gönderildiğini de ekledi.

Hogeg, diğer yedi kişiyle birlikte 2021’de tutuklanmıştı ancak daha sonra ev hapsine alınarak serbest bırakıldı.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-5