Ünlü Ekonomist Bitcoin (BTC) ve Bu Altcoin İçin Yükseliş Bekliyor!

Kripto para piyasası bir satış dalgasına daha tanık oldu. Lider kripto para Bitcoin kritik 26 bin dolar seviyesinin altına sarktı. Lider altcoin Ethereum 1.700 dolar seviyesini kaybetti. Makro guru Raoul Pal, Bitcoin ve lider altcoin Ethereum’a bakış açısını güncelliyor.

Bitcoin aşırı satım bölgesinde, yükseliş işareti veriyor!

Eski Goldman Sachs yöneticisi Raoul Pal, üç hafta üst üste düzeltici hareketlere tanık olduktan sonra borsanın yakında bir dip oluşturacağını öngörüyor. Pal, daha sonra, kripto piyasasına bakıyor. Ünlü ekonomist, lider kripto paranın geçen hafta hisse senetleriyle birlikte düşmesinin ardından Bitcoin üzerinde duruyor. Pal, DeMark sıralı göstergesinin ve göreceli güç endeksinin (RSI) Bitcoin’in yakında yükselişe geçeceğini gösterdiğini söylüyor. Bu bağlam ekonomist şu açıklamayı yapıyor:

Bitcoin de hafta boyunca düşerek 25.200 dolar civarındaki kilit destek seviyelerini yeniden test etti. Bugün yeni bir DeMark günlük 9 kurulumunu tetikledik. Bunlar geçmişte fiyatta bir tersine dönüş sinyali vermede iyi çalıştı. Ayrıca, mevcut RSI değeri 20 (evet, 20!) olan BTC, geçen yılın Haziran ayından bu yana görülen en aşırı satım seviyesinde.

Kaynak: Raoul Pal / The Global Macro Investor

RSI, bir varlığın aşırı alım mı yoksa aşırı satım mı olduğunu belirlemeyi amaçlayan yaygın olarak kullanılan bir momentum göstergesidir. DeMark sıralı göstergesi, olası bir trend dönüşüne işaret eden dokuz değeri ile bir piyasadaki dönüm noktalarını belirlemeyi amaçlar. Bitcoin son 24 saat içinde %0,3 düşüşle 26.125 dolardan işlem görüyordu. Ayrıca, lider kipto haftalık bazda %10’un üzerinde kayıp yaşadı.

Lider altcoin büyük bir boğa bayrağı formasyonu oluşturdu!

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, Ethereum da BTC’ye paralel kayıplar görüyor. Bitcoin için beklentilerini açıkladıktan sonra Raoul Pal lider altcoin Erhereum’a (ETH) geçiyor. Ünlü ekonomist, akıllı sözleşme platformu Ethereum’un RSI göstergesinde yükseliş gösterdiğini söylüyor. Pal, bu konudaki görüşlerini ise şu şekilde açıklıyor:

ETH aynı zamanda geçen yılın Haziran ayından bu yana RSI açısından en aşırı satım durumunda. Ayrıca, (eğer bir şey varsa) büyük bir boğa bayrağı formasyonu (yükseliş) oluşturmuş görünüyor.

Bitcoin
Kaynak: Raoul Pal / The Global Macro Investor

Boğa bayrağı, bir varlığın yükseliş trendinin devamından önce konsolidasyonun ortasında olduğunu gösteren teknik bir formasyondur. Bu arada Ethereum, son 24 saatte %1,99 kayıpla yazı sırasında 1.634 dolardan işlem görüyordu. Bunun yanında lider altcoin de haftalık bazda %10’un üzerinde değer kaybetti. Bitcoin ile birlikte bundan sonra nasıl bir rota izleyeceğini bekleyip göreceğiz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1