Ünlü Analistten Dev Kripto Borsasına Ağır Eleştiriler!

Ünlü analist Peter Brandt, Binance ve kripto para birimi BNB için sert eleştiriler getiriyor. Brandt, BNB’yi “BNB sadece ucuz bir itibari para” olarak etiketliyor. Dev kripto borsası Binance’i ise “küresel bir aldatmaca” olarak nitelendiriyor.

Ünlü analist Binance’ı ve kurucusunu ağır eleştirdi!

Peter Brandt’ın bu uyarısı, yatırımcı Mike Alfred’in bir X gönderisine yanıt olarak geldi. Binance’in geçmişte operasyonlarını durdurma tehditleri yatırımcı güvenini sarstı. Brandt’ın açıklamalarının BNB’nin piyasa değerini daha da baskı altına alması mümkün. Brandt’ın Mike Alfred’in gönderisini alıntılayarak şu yanıtı verdi:

Yıllardır Changpeng Zhao (CZ) ve Binance’in küresel bir aldatmaca ve BNB’nin sadece ucuz bir itibari para olduğunu belirttim. Her şeyin çözülmesini izleyin.

Kripto Brandt’ın eleştirilerine nasıl tepki veriyor?

BNB, 32 milyar dolarlık piyasa değeriyle 4. en büyük kripto para. Altcoin yıl içinde Binance üzerinde artan düzenleyici baskıdan olumsuz etkilendi. Bu nedenle BNB Ocak ayından bu yana değerinin %15’ini kaybetti. Bitcoin aynı dönemde %55 değer kazanarak BNB üzerindeki baskıyı artırdı. Buna rağmen, BNB 203 dolara düştükten sonra bir miktar toparlanma gösterdi. Token, son zamanlarda 215 doların üzerinde işlem görüyor. Bu arada X’teki WhaleChart, Binance’in BNB’nin düşen fiyatını dengelemek için Bitcoin sattığını belirtti.

Ancak olumlu bir sinyal veren analist Crypto Rover, Binance Düşerse Bitcoin için her şeyin iyi olacağını söyledi.

Bir başka kripto influencer’ı “Binance’de hala Bitcoin’iniz varsa, halının çekilmesini hak ediyorsunuz.” dedi.

Dev kripto borsasını çevreleyen düzenleyici baskı, sırada ne var?

Wall Street Journal’ın raporuna göre, Binance’in yaptırım uygulanan Rus bankalarıyla ABD’de yasal sorunlara yol açabilecek işlemlere karıştığı iddia ediliyor. Raporda ortaya çıkan karanlık gerçekler, Binance’in Rusya’nın para birimini idare ettiği yönünde. Ayrıca rapor, yaptırım uygulanan bankalardan gelen fonları kripto para birimlerine dönüştürdüğünü ileri sürüyor. Oysa bu durum, Binance’in daha önce yaptırımları ihlal ettiğini reddetmesiyle çelişiyor. Buna rağmen, Binance kısa süre önce Rus kullanıcılar için kısıtlamaları kaldırdı. Raporlar doğruysa Binance, ulusal güvenlik ihlalleriyle ilgili ciddi bir yasal sorunla karşı karşıya kalacak.

Devam eden düzenleyici davada Binance ayrıca Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı (DOJ) tarafından kara para aklama, menkul kıymetler yasalarının ihlali ve küresel yaptırım yasalarına uymama şüphesiyle soruşturuluyor. Özellikle, kripto borsası aynı zamanda çeşitli Avrupa yargı bölgelerinde düzenleyici sular altında. Bu da Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, Kıbrıs, Hollanda ve Almanya gibi ülkelerden çekilmesine yol açtı. Ayrıca, Binance’in Malta ve İrlanda işletmeleri de kara para aklama ve vergi ihlalleri nedeniyle soruşturma altında. Genel olarak, Peter Brandt’ın Binance’e yönelik eleştirisi, borsanın hem düzenleyiciler hem de kripto para birimi endüstrisindeki önde gelen isimler tarafından karşı karşıya kaldığı incelemeye katkı yapıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1