Ünlü Analist Korelasyona Vurgu Yaptı! Bitcoin Sürprizi Kapıda

Ünlü Bitcoin ve kripto para analisti Michaël van de Poppe bugün Twitter sayfasından önemli bir bilgi paylaşıyor. Analist başlıktaki korelasyonun cevabını vermeye çalışıyor. Yorumlarına bir bakalım.

Ekonomik veriler ve değerli metaller yükseliyor

Ekonomik veriler yaklaşan bir durgunluğa ve daha fazla faiz artışı olmayacağına işaret ediyor. Ancak analiste göre finansal manzara değişiyor. Bu senaryonun etkileri, Altın ve Gümüş gibi değerli metallerin yanı sıra kripto para birimi Bitcoin de dahil olmak üzere çeşitli piyasalarda dalgalanıyor. Analist Poppe mevcut ekonomik göstergelere odaklanıyor. Ayrıca bunların Bitcoin BTC’nin performansı üzerindeki potansiyel etkilerine bakıyor.

Artık faiz artırımına gidilmeyeceği beklentisine endişe verici ekonomik veriler eşlik ediyor. Buna göre bu durum Altın, Gümüş ve Bitcoin gibi varlıklarda bir artışa neden oldu. Bu güvenli liman varlıkları, belirsiz ekonomik zamanlarda gelişme eğilimi gösteriyor. Ayrıca piyasa oynaklığına karşı bir koruma görevi görüyor.

Getirilerde ve dolarda zayıflık, Bitcoin grafiğini yorumlamak

Getiri piyasaları ve Dolar zayıflık işaretleri gösteriyor. Analiste göre bu durum finansal manzarada potansiyel değişimlerin sinyalini veriyor. Özellikle, 2 Yıllık Getiriler kayda değer bir düşüş eğilimi sergiliyor. Muhtemelen bir dönüm noktasına işaret ediyor. Hazine tahvillerini açığa satan önemli sayıda kişi, getirilerin düşme olasılığının arttığına işaret ediyor. Ayrıca bunun da çeşitli piyasalar üzerinde etkileri olabileceğini gösteriyor.

Bitcoin grafiğini (BTC/USD) farklı bir fiyat ölçeğindeki Getiri grafiğiyle karşılaştırdığımızda ilgi çekici korelasyonlar ortaya çıkıyor. Özellikle, Getirilerdeki önceki zirveler Bitcoin piyasasındaki düşük seviyelerle aynı zamana denk geliyor. Örneğin, Kasım 2018’deki zirve Bitcoin için bir dönüm noktası olmuştu. Ayrıca ayı piyasasının dibe vurmasına yol açmıştı. Tersine, Getirilerin satışları Bitcoin piyasaları için güce dönüştü. Benzer şekilde, Kasım 2022’nin en yüksek seviyesi Bitcoin piyasasının en düşük seviyesiyle aynı hizaya geldi. Özellikle, Mart 2023’teki önemli Getiri satışları, Bitcoin fiyatında önemli bir yukarı yönlü ralliye karşılık geliyor.

Bitcoin BTC’nin ekonomik göstergelere potansiyel tepkisi

Bitcoin’in getiri hareketleriyle olan tarihsel korelasyonu, kripto para biriminin performansının devam eden ekonomik göstergelerden etkilenebileceğini gösteriyor. Getiri piyasaları zayıflık ve satış belirtileri göstermeye devam ederse, Bitcoin güvenli liman cazibesinden yararlanarak yukarı yönlü bir ivme yaşayabilir.

“Geçici Bir Heves!” Analist: Bitcoin Yükselişi Bir Tuzak!

Ekonomik veriler potansiyel bir durgunluğu gösteriyor. Ayrıca faiz artışları da bir duraklamaya işaret ettikçe, finansal piyasaların birbirine bağlılığı belirginleşiyor. Bitcoin’in bu göstergelere verdiği tepki, ekonomik belirsizlikler sırasında bir değer deposu olarak oynadığı rolü gözler önüne seriyor. Korelasyonlar içgörü sunarken, piyasa dinamikleri karmaşık. Ayrıca kriptokoin.com olarak baktığımızda çok sayıda faktörden etkileniyor. Bitcoin’in bu değişken ortamda nasıl hareket ettiğini gözlemlemek son derece önemli. Diğer taraftan, dayanıklılığı ve gelecekteki potansiyel yörüngesi hakkında değerli bilgiler sağlıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da,Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.


source site-1