Ünlü Analist, Bitcoin İçin Yüzde 50 Düşüş Bekliyor!

Yakından takip edilen kripto analisti Justin Bennett, Bitcoin fiyatının 2022 diplerini kıracağını tahmin ediyor.

‘Bitcoin fiyatı 14.000 dolara geri dönebilir’

Güncel analizlerinde Bennett, Bitcoin fiyatında yaklaşık %50 düşüş beklediğini paylaştı. Söz konusu tahmin, Bitcoin fiyatının 10 yılda bir sıkışıp kaldığı bir yükselen kanal formasyonuna dayanıyor. Bu kanal 2018 ile 2020 arasında güçlü bir direnç bölgesi olarak görev aldı. Bennett, tarih tekerrür ederse Bitcoin fiyatının 14.000 doları bile kırabileceğine işaret ediyor. Kripto analisti, yatırımcıları önümüzdeki haftalarda dikkatli olmaya çağırıyor:

Makro direnci 29.000 – 33.000 dolar arasında gösteren bu BTC grafiğini Mart ayında yayınlamıştım. 31.800 dolar son dönemdeki en yüksek seviyeydi. Bakalım bundan sonra ne olacak…

Bennett’in grafiğine göre, Bitcoin fiyatının daha önce yaptığı gibi yükselen kanalın destek çizgini aşağı yönde kırma ihtimali var. Analist böyle bir durumda özellikle 2018’in direnç seviyesi olan 14.000 dolara kadar düşüş bekliyor.

Geleneksel piyasalar BTC için bir diğer düşüş katalizörü

Bennett’e göre S&P 500 hisse senedi endeksinin (SPX) çift haneli rakamlarla düşmesi, Bitcoin’de ek düşüşleri tetikleyecek. Bu ayın başlarında analist, S&P 500 hisse senedi endeksinin Temmuz ayında ulaşılan 4.610 puanın üzerine çıkamaması durumunda düşeceğini öngörmüştü. Bu arada 4.610, SPX’in 2022 yılının Ocak ayında kaydedilen 4.820 puana göre en düşük seviyesidir.

Herkes aynı fikirde değil: Bitcoin yakında geri dönüş yapacak

Justin Bennett, tarihsel verilere dayanarak 14.000 dolara düşüş beklerken, Pantera Capital’in kurucusu Dan Morehead daha olumlu bir görünüm sunuyor. Ünlü yönetici, açıklamalarında, “piyasaların düşüşte olabileceği o kadar uzun süre var ki” görüşünü dile getirdi. Kriptokoin.com olarak aktardığımız üzere, Pantera Capital’de halving sonrası coşkulu bir boğa bekliyor.

Bitcoin boğaları 25.000 dolarlık destek/dirençte güçlü bir savunma oluşturarak 20.000 dolara olası bir düşüşü erteledi. Bu yükseliş görünümü, Bitcoin’in geri kazanım direncinin 26.000 dolarda olduğunu ve 26.800 dolara yükseldiğini gördü. BTC daha sonra destek seviyelerine kadar geriledi. Metrikler potansiyel boğa hareketleri hakkında ilginç şeyler söylüyor…

Bir ralli olasılığını değerlendirmenin en iyi teknik analizleri dikkate almaktır. Dört saatlik BTC/USD grafiği, son birkaç gündür boğalar ve ayılar arasındaki kararsızlığı gösteriyor. Bu sakin dönem Göreceli Güç Endeksi’nin (RSI) 36,16’da kalmasına neden oldu. RSI değeri BTC’nin aşırı satış bölgesine yakın olduğunu gösterse de, Bitcoin fiyatının 25. 000 ila 26.000 dolar arasında gezinmeye devam etmesi muhtemel.

Ünlü Analist, Bitcoin İçin Yüzde 50 Düşüş Bekliyor!

Son olarak, Eylül ayı yaklaşırken Fed’in ekonomi politikasına ilişkin kararını açıklaması bekleniyor. Önceki FOMC tutanakları, üyelerin ABD’deki enflasyonu azaltmak için daha fazla faiz artırımı çağrısı yaptığını gördü.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1