Ünlü Analist Bitcoin İçin Milyon Dolarlık Soruyu Cevapladı

Ünlü analist Michaël van de Poppe bugün Twitter’dan Bitcoin için önemli değerlendirmeler yapıyor. Analist BTC düzeltmesi için milyon dolarlık bir soru ifadesini kullanıyor. Analistin değerlendirmelerine hep birlikte bakalım.

Bitcoin ve piyasada korkunun ortasında duyarlılık değişimi

Bitcoin önemli bir düzeltme yaşarken, kripto topluluğu çok önemli bir soruyla boğuşuyor: Bitcoin için dibe vuruş çoktan gerçekleşti mi yoksa daha fazla düşüş gününe mi hazırlanıyoruz?

Son piyasa düşüşünden önce, Bitcoin ve kripto para piyasasında duyarlılık önemli ölçüde daha yükselişteydi. Bununla birlikte, mevcut duyarlılık, piyasalardaki yenilenen korkunun etkisiyle düşüş eğilimine girmiş durumda. Korku ve Açgözlülük endeksi şu anda 38 seviyesinde. Ayrıca %22’lik bir düzeltme sırasında Mart 2023 seviyeleriyle karşılaştırılabilir.

Geçmiş döngülerle korelasyon

Analiste göre Bitcoin BTC’nin geçmişi bazı ilgi çekici bilgiler sağlıyor. Mevcut düzeltme, derin bir düzeltmenin aynı haftaya denk geldiği ve 200 Haftalık Üstel Hareketli Ortalama (EMA) üzerine indiği 2014-2018 döngüsündeki benzer bir modeli yansıtıyor. Bu durum düzeltmenin hemen sona ereceğini garanti etmese de aradaki korelasyon dikkat çekicidir.

Bitcoin

Geçmiş döngülerden yola çıkan analistler bir duruma dikkat çekiyor. Özellikle boğa öncesi olmak üzere potansiyel bir rallinin ortaya çıkabileceğini öne sürüyor. Beklenen bu ralli 2023 yılının 4. çeyreği için öngörülmekte. Ayrıca Ekim ve Aralık ayları arasında Bitcoin ve kripto piyasaları için tarihsel olarak elverişli dönemlerle uyumlu.

Bitcoin için yaklaşan önemli olaylar

Analiste göre birkaç önemli olay Bitcoin ve kripto para dünyasını etkileme potansiyeline sahip. Bunlar arasında ABD’de önümüzdeki hafta açıklaması olacak işsizlik ve PMI verileri var. Ayrıca TÜFE 13 Eylül’de açıklanacak. Diğer taraftan FOMC toplantısı 20 Eylül’de yapılacak.

‘Aşırı Korku Var!’ Bitcoin Fiyatı Derinlere mi Dalacak?

Bu olayların, Bitcoin ile yüksek korelasyon gösteren hisse senedi, altın ve dolar gibi varlıklar da dahil olmak üzere geleneksel finans piyasalarını etkilemesi muhtemel.

Kripto piyasası dinamikleri

Analiste göre kripto dünyasında, ufukta önemli olaylar var. Bunlar arasında Grayscale‘in önümüzdeki hafta SEC ile gireceği mücadele söz konusu. Ayrıca Bitcoin Spot ETF’nin lansmanındaki potansiyel gecikme, eğer gerçekleşmezse bir dönüm noktası olacak. Diğer taraftan Ethereum Vadeli İşlem ETF’sinin 3-5 hafta içinde piyasaya sürülmesi beklentiler dahilinde. Ayrıca XRP ve SEC arasında devam eden yasal anlaşmazlık da var.

Piyasadaki çalkantılara rağmen, işaretler düzeltmenin potansiyel olarak sona erdiğine işaret ediyor. Analiste göre son dönemde yaşanan Bitcoin ve kriptolardaki duyarlılık değişimi, bu değişimin öneminin altını çiziyor. Kriptokoin.com olarak baktığımızda potansiyel ekonomik göstergeler ve düzenleyici gelişmeler de dahil olmak üzere zorluklar devam etse de, genel hava daha olumlu bir yörüngeye doğru eğilmekte.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da,Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.


source site-1