Ünlü Analist, Bitcoin İçin 2x’lik Ralliyi Haritaladı: Önce O Seviye!

Geçen hafta 6 yıldır süre gelen bir yükselen kanala dikkat çeken kripto analisti @CryptoJelleNL, kısa vade tahminlerini güncelledi. Analist, BTC fiyatında 2x’lik bir fiyat artışı için kritik bir seviyeye işaret ediyor.

Jelle, Bitcoin grafiğindeki ters omuz-baş-omuz formasyonuna dikkat çekiyor

43 bin takiçili kripto analisti, 28 Temmuz’da Twitter’dan, Bitcoin grafiğindeki omuz-baş-omuz “TOBO” formasyonuna dikkat çekti. Bu formasyon mevcut BTC fiyatından %100 oranında artış öneriyor.

58.000 dolar seviyesine denk gelecek bu ralli için Bitcoin’in ilk olarak 30.500 ile 32.000 dolar arasındaki direnç bölgesini kırması gerekiyor. Analiste göre bunun ardından devreye girecek boğalar BTC fiyatını 2x’lik yükseltme fırsatı bulacak. Söz konusu formasyon teknik grafikte şu şekilde görünüyor:

Yatırımcılar potansiyel bir ralliyi destekliyor mu?

Bu arada, IntoTheBlock’un güncel analizleri, BTC’nin 30.000 doları geçememesinde bireysel satış baskısının sorumlu olduğunu gösterdi. Bununla birlikte, BTC’nin son birkaç gündeki yatay hareketinin nedeni başka bir yatırımcı grubu da olabilir.

Rapora göre, uzun vadeli olanlar son 12 ayda sağlıklı birikim içerisindeydi.

Kısa vadeli yatırımcılarda BTC 30.000 doların üzerindeyken boğaları destekliyor. IntoTheBlock’un analizi, bu yatırımcıların ralliye 30.000 dolar seviyesinde katkıda bulunduğunu ortaya koydu.

Balinalar Bitcoin rallilerini baskılıyor

Kısa vadeli yatırıma odaklanmanın, özellikle BTC’nin son zamanlardaki performansına bakıldığında, piyasa üzerinde dikkate değer bir etkisi oldu. Bunun nedeni büyük ölçüde, satış teşvikinin ve hakim FUD’ın, özellikle bireysel tarafta daha fazla satış baskısını etkileyebilmesiydi.

Bununla birlikte, fiyat üzerinde en büyük etkiye balinalar sahip ve ortaya çıktığı üzere, önemli sayıda balina son dört hafta içinde BTC’lerini satıyor.

Bu arada, balina adreslerinin yakın zamanda son dört haftanın en düşük seviyelerine düştüğünü belirtelim. Bu esnada, 1.000 BTC’den fazla tutan adresler hafifçe geri döndü. 10.000’den fazla BTC’ye sahip olanlar ise son birkaç gün içinde düzleşti. Bu da satış baskısının arttığı anlamına geliyor. Aynı zamanda, lider kriptonun geçen hafta yaşadığı satış baskısının neden azaldığını açıklıyor.

Balinalar, son çıkışlardan sonra önemli bir birikim belirtisi göstermedi. Bunun nedeni, piyasanın bir sonraki yükseliş dalgasını tetikleyecek başka bir katalizörden yoksun olmasıdır. Ayrıca, bazı endişeler özellikle ABD’deki kripto düzenlemeleriyle ilgiliydi.

Jelle, uzun vadede 175.000 doları hedefliyor

Kısa vade için önce 30.500 ile 32.000 dolara ardından 58.000 dolara işaret eden analist, daha uzun görünümde 6 haneli fiyatları bekliyor. Kriptokoin.com olarak aktardığımız üzere, geçen haftaki analizlerinde 6 yıldır süre gelen bir yükselen kanala dikkat çekti.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster


source site-1