Ukrayna’dan Kripto Para Borsalarına Baskı!

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmasından sonra Ukrayna’da Bitcoin ve kripto para birimleri popüler hale gelirken yerel kripto borsalarının hacimlerinde artış meydana geldi.

Ancak Ukrayna hükümeti kripto paralarla ilgili politika değişikliğine gitti ve bu da borsalardaki işlem hacimleri küçülmesine neden oldu.

Buna göre Ukrayna hükümeti, yakın zamanda yerel kripto para platformlarından belirli finansal bilgileri sağlamaları için talepte bulundu.

Yerel kripto borsası Kuna’nın kurucusu ve CEO’su Michael Chobanyan, Telegram üzerinden yaptığı paylaşımda Ukrayna Ulusal Bankası’nın (NBU), dört yerel kripto borsası Kuna, CoinPay, GEO Pay ve Qmall’dan 2023’ün ilk iki çeyreğine dair finansal tablolarını sunmasını talep ettiğini söyledi.

NBU’nun talep ettiği finansal bilgiler arasında kripto platformlarının hacimleri, transfer verileri ve 2023’ün başından itibaren açılan tüm hesaplar için açıklama yayınlaması yer aldı.

Cointelegraph’a konuşan Michael Chobanyan, NBU’nun bu sert politikaları nedeniyle Mart 2023’ten itibaren kullanıcıların Ukrayna’da pazarını terk ettiğini belirterek sözlerine şu şekilde devam etti:

“Ukrayna hükümetinin politikaları nedeniyle Kuna’nın işlem hacimleri Mart 2023’ten bu yana %90 küçüldü.

Ülkemin kripto ve Web3 alanındaki potansiyelini öldürmekte çok tutarlılar.

Ukraynalı yetkililer kripto endüstrisine fazla düşmanca davransa da NBU’nun son eylemi bazı faydalar da içeriyor.

Zira şimdi Avrupa’ya ve özellikle b2b pazarına odaklanıyoruz. Bu noktada da NBU’nun bu eylemleri bizi Ukraynalı oyuncu yerine başarılı bir Avrupa şirketi olmaya teşvik ediyor ve bunun için NBU’ya minnettarım.”

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-5