Ukrayna’da Kripto Para Krizi: Zelensky Üst Düzey Yöneticileri Görevden Aldı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky, yolsuzluk ve görevi kötüye kullanma vakaları nedeniyle bölgesel askere alma ve sosyal destek merkezlerinin (TCC) başkanlarının görevden alındığını açıkladı.

Bunlardan bazılarının kripto para cinsinden rüşvet kabul ettiği, bazılarının ise insanları yasadışı yollarla ülke dışına taşıdığı ortaya çıktı.

Karar, Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi’nin (NSDC) 11 Ağustos 2023 Çarşamba günü yaptığı toplantıda alındı.

Zelensky’ye göre, güvenlik güçleri Askeri Komiteler yetkilileri hakkında 112 ceza davası açtı ve 33 şüpheli açıkladı. Şüpheliler arasında bölge, şehir ve ilçe askeri komiserlerinin yanı sıra TCC’nin diğer çalışanları da bulunuyor.

Zelensky yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

“Çeşitli bölgelerde görevi kötüye kullanma: Donetsk, Poltava, Vinnytsia, Odesa, Kiev, Lviv. Birileri nakit para aldı, birileri kripto para. Bu sistem, savaşın ne olduğunu tam olarak bilen insanlar tarafından yönetilmelidir. Cepheye gitmiş ya da sağlıklarını kaybettikleri, uzuvlarını kaybettikleri için siperlerde bulunamayan ama onurlarını koruyan ve şüphecilikten uzak askerlere bu sistem emanet edilebilir.”

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4