Türklerin Sepetindeki Bu Altcoin Zor Durumda! Sıfıra mı Gidiyor?

Axie Infinity fiyatı, 2021 Metaverse rallisi sırasında ulaştığı 166 dolarlık zirveden şu anda %97 aşağıda. Kripto uzmanı Ibrahim Ajibade, on-chain veriler üzerinden, popüler metaverse altcoin projesinin toparlanma olasılığını inceliyor.

Axie Infinity topluluğu kurtarma çabası gösteriyor

Popüler metaverse altcoin projesi Axie Infinity (AXS), ilk 50 kripto para sıralamasının dışında kaldı. 2021’deki Metaverse rallisinin zirvesinde, Axie Infinity’nin piyasa değeri 9,6 milyar dolara ulaştı. Ancak mevcut durumda değeri %93’ten fazla azalarak 630 milyon dolara düştü. AXS fiyatı 20 Ağustos civarında 4,95 doların altını gördü.

Ancak on-chain veriler, panik yerine Axie Infinity ağının iyimser bir tepkiye tanık olduğunu gösteriyor. Santiment verilerine göre, AXS Günlük Aktif Adresleri 21 Ağustos’tan bu yana istikrarlı bir artış gösteriyor. 20 Ağustos’ta AXS ağında yalnızca 176 cüzdan adresi etkileşime girmişti. Ancak o zamandan bu yana, AXS ağ etkinliği kademeli olarak arttı. Böylece, 31 Ağustos’tan bu yana bir işlem günü hariç tümünde 200 adresi aştı.

Axie Infinity Günlük Aktif Adresler. Kaynak: Santiment

Yukarıda da gördüğünüz üzere, altcoin Aktif Adreslerinde son üç hafta içinde sürekli artış var. Bu da bireysel yatırımcıların terminal kayıpları önlemek için harekete geçtiğini gösteriyor. Artan ağ etkinliği tipik olarak dayanak varlık için artan ağ talebi anlamına gelir. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, aktif ağ adreslerindeki artış AXS’in 4,50 dolar destek seviyesini korumasına yardımcı oldu. Böylece, Ağustos sonundaki panik satışını durdurdu.

Boğa traderları iyileşme umutlarından vazgeçmedi!

Borsa emir defterlerine göre, birçok stratejik trader altcoin fiyatının sıfıra düşme tehlikesini azaltmak için oldukça yüksek bir satış duvarı kurdu. Aşağıda gördüğünüz gibi, kripto traderları mevcut fiyatlar civarında 1,25 milyon AXS token satın almak için aktif emirler verdi. Bu arada, ayı eğilimli traderlar yalnızca 1,14 milyon AXS’i satışa çıkardı.

Altcoin
Axie Infinity Borsa Emir Defterleri. Eylül 2023. Kaynak: IntoTheBlock

Borsa On-Chain Piyasa Derinliği grafiği, AXS yatırımcılarının tanınmış kripto borsalarına verdiği aktif emirlerin hacmini gösteriyor. Yukarıdaki grafik, hakim olan düşüş hissiyatına rağmen, AXS için mevcut piyasa talebinin hala 110.00 token ile arzı aştığını ortaya koyuyor. Bu, AXS tokeninin yaklaşan satış baskısını absorbe etmek ve Axie Infinity’nin fiyatının sıfıra inmesini önlemek için hala yeterli talebe sahip olduğuna dair hayati bir işaret.

Altcoin fiyat tahmini: 5 dolar aralığında konsolidasyon

Boğalar son çare toparlanma çabalarını sürdürüyor. Ancak, AXS 5 dolarlık bölgeyi geri almakta ciddi zorluklarla karşılaşacak. Mevcut AXS sahiplerinin satın alma fiyatı dağılımını özetleyen Fiyat Etrafında Karda/Zararda verileri bunu açıkça gösteriyor. Veriler, 279 yatırımcının maksimum 4,70 dolar fiyattan 1,05 milyon AXS token satın aldığını vurguluyor. Piyasa duyarlılığında önemli bir değişiklik olmazsa, erken satış yapmaları mümkün. Bunun da başka bir düşüşü tetiklemesi olası.

Ancak boğalar bu direnç bölgesini geçerse, altcoin fiyatını sıfıra yaklaşmaktan kurtarmaları mümkün. Bu durumda, bunun yerine 5 dolar civarında konsolide olmasını sağlamaları ihtimali var.

Altcoin
Axie Infinity IOMAP verileri. Ağustos 2023 | Kaynak: IntoTheBlock

Yine de, metaverse’i çevreleyen rahatsız edici duygular yoğunlaşırsa, ayıların potansiyel olarak sıfıra doğru büyük bir düşüşü tetiklemesi olası. Bununla birlikte, 283 adres minimum 4,37 dolar fiyattan 343.580 AXS satın almış durumda. Ve eğer HODL yapmayı seçerlerse, altcoin fiyatının tekrar toparlanması muhtemel. Ancak bu destek seviyesi yol verirse, AXS fiyatı sıfıra yaklaşmaya başlayabilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1