Türk Analistlerin Desteklediği Altcoin, Rug Pull Yaptı!

Altcoin piyasası Ağustos ayına Alameda bağlantılı cüzdanlarla etkileşime girdiği tespit edilen bir rug pull operasyonu ile başladı. Bundan sadece bir gün sonra Türk analistlerin övdüğü bir projede benzer bir yöntem izledi.

Analistlerin desteklediği BOGEY isimli bu altcoin rug pull yaptı

BOGEY, merkezi borsalar arasından MEXC ve DEX’ler arasında PancakeSwap’ta işlem gören bir meme token. Proje birkaç Türk kripto fenomeninden destek aldı. Fakat, bugün token fiyatından da görüldüğü üzere arkasındaki ekip rug pull yöntemiyle ortadan kayboldu. Son 24 saatlik değer kaybı %30’u aşarken, raporlara göre arkasındaki ekip son bir haftadır kaçış için hazırlık yapıyordu.

Bu arada, BOGEY’in Twitter hesabı şu anda pasif durumda. Ekip tüm iletişim kanallarını kalıcı olarak kapatıp ortalıktan kayboldu. Söz konusu meme token, daha önce birkaç Twitter analistinden övgü almıştı.

Bir gün önce BALD altcoin yatırımcılarını yıkmıştı

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, BALD isimli bir meme token geçtiğimiz günlerde piyasa değerinin sıfıra düştüğünü gördü. On-chain veriler, BALD’ın muazzam artışının ortasında son 48 saat içinde ağa 68 milyon dolardan fazla değerde etherin köprülendiğini gösteriyor. Hafta sonundan önce, girişler günde yalnızca yaklaşık 500.000 ila 700.000 dolar tutarındaydı. En aktif cüzdan ağa 13 milyon ABD doları ETH taşıdı; başka kimse 1 milyon doları aşamadı.

Base tabanlı LeetSwap DEX üzerinden alınıp satılabilen BALD, hafta sonu alev aldı. Çıkışından kısa süre sonra en yüksek fiyatına %4.000.000’lük bir yolculuk yaptı. Bu dönemde 100 milyon dolardan fazla işlem gördü.

Ralli haberi, sosyal medya uygulaması X’teki kripto çevrelerinde viral oldu. Çok sayıda yatırımcı, kolay servet arayışında ağa fonları bağlamak için harekete geçti. Böyle bir trader, 12 saatin altında 500 doları 1.5 milyon dolara çevirmeyi başardı.

Meme token piyasası canlı bir hafta sonu geçirdi

Brian (BRIAN), Toshi (TOSHI), Basebot (BOT) ve diğer meme projeleri, geçen hafta erken yatırımcılarına hayat fırsatı verdi. Bununla birlikte, bu projelerin arkasındaki temellerin olmaması, sadece erken yatırımcıların kazandığı anlamına geliyor. Daha sonra katılanlar sadece oyunun parçasıydılar.

FTX’in Yeni Stratejisi, Bu Altcoini Yeni Yükseklere Fırlattı!

Başka yerlerde, fırsatçı geliştiriciler, yalnızca daha sonra rugpull için yüzlerce token dağıttı. Hatta bazı kullanıcılar, BALD ve BOT gibi popüler seçimleri satamayacaklarından şikayet ediyordu. Fakat daha sonra açık piyasada satılamayan bir taklit token satın aldıklarını öğrendiler. Ayrıca, Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere BALD’ın FTX ile derin bağlantıları ortaya çıktı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster


source site-2