Thodex Kurucusundan Türkülü Savunma: “Yolun Sonu Görünüyor”

Kripto para borsası Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer borsanın kapanmasının ardından arkasında binlerce mağdur bırakarak yurt dışına kaçmış ve daha sonra yargılanmak üzere Türkiye’ye iade edilmişti.

Cumhuriyet Savcısı İstanbul Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan yargılamada mütalaasını açıklamış ve Özer ile birlikte diğer şüphelilerinden de 40 bin 462 yıla kadar cezalandırılmasını istemişti.

Bugün son savunmasını yapmak üzere İstanbul Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi’ne getirilen tutuklu sanık Özer, savunmasını Musa Eroğlu’nun “Yolun Sonu Görünüyor” türküsünün dizeleriyle bitirdi.

Özer’in savunmasının son kısmı şu şekildeydi;

“Gazi Mustafa Kemal’in Cumhuriyet temellerini atmasıyla birlikte Türkiye zorbalıklar ülkesi değildir. Benim ve ailemin yaşadığı adaletsizliğin son bulması gerekir. Şu an duruşması görülen dosyada örgüt lideri değilim, sadece iflas ettim. Thodex’te suç örgütünden bahsedilemez. Bu suçları işleseydim bu kadar amatör olmazdım. Bu sözde örgüt çalışanlarına bir fayda sağlardım. Bizler sadece mağduruz. İllegal faaliyetler içinde olmadım, olmayacağım. Bu kariyerimdeki saygınlığımla da sabittir. Cezaevindeyken bile elimdeki paralarla müştekilere ödeme yaptım. Türkiye’nin hukuk tarihinde bu karakterli duruşu gösteren kimse yoktur.

Bu davanın tek sebebi internette bulunan Türkiye ve başka ülkelerdeki siyasilerle bulunan fotoğraflarımdır. Hiçbiriyle de ticari bir ilişkim olmamıştır. Şahsıma atılan 2 milyar dolarla kaybolduğun iftirası bana zarar verdi.

Sayın bakanlara ve milletvekillerine de iftiralar atıldı. Kaostan beslenen kötü varlıklar benim iflasımı kullandılar. Benim sabrım da dolmak üzere. Konuşmamı Musa Eroğlu’num dörtlüğüyle bitirmek istiyorum. Geçtiğim feleğin çemberinden.. yolun sonu görünüyor.”

Özer mahkemeden Beraatine karar verilmesini talep etti.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4