Thodex Kurucusuna ve Sanıklara Ceza Yağdı!

Bugün Türk kripto piyasası, dolandırıcılık konusunda akıllar ilk gelen olayın sorumlularının davasını takip etti. Kripto para borsası Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer’in yargılandığı dolandırıcılık davasında mahkeme kararını açıkladı.

Mahkeme, Thodex dolandırıcılık sanıklarına ceza yağdırdı!

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, kripto borsası Thodex üzerinden gerçekleştirilen dolandırıcılık olayına ilişkin dava bugün görüldü. Hatırlayacağınız üzere Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer, dolandırıcılık olayının ortaya çıkmasının ardından yurt dışına kaçmıştı. Ancak, Arnavutluk Adalet Bakanlığınca iadesinin ardından, yetkililer Türkiye’ye getirdi ve mahkeme tutukladı.

Kripto borsası Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer’in de aralarında bulunduğu 7’si tutuklu 21 sanığın yargılamasına bugün devam edildi. Şahısların dolandırıcılık yaptıkları gerekçesiyle yargılandığı davada cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Bunun ardından mahkeme heyeti, Faruk Fatih Özer’i ve sanıkları toplmada 11 bin 196 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Bu arada mahkeme duruşmada, 4 sanığın ise tahliyesine karar verdi.

Mahkeme, Thodex davasının sanıklarını çeşitli suçlardan suçlu buldu

Bugünkü duruşma yaklaşık 11 saat sürdü. Mahkeme heyeti, savcının mütalaasının ardından kararını açıkladı. Karara göre mahkeme, tutuklu sanıklar Faruk Fatih Özer, Güven Özer ve Serap Özer’in, “nitelikli dolandırıcılık”, “örgüt kurma, yönetme ve örgüte üye olmak” ve “mal varlığı değerlerini aklama” suçlamalarından suçlu budu. Bu kapsamda sanıklara toplamda 11 bin 190 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

Bu arada mahkeme ayrıca, bir mağdur yönünden de 3 sanık hakkında ilave ceza verdi. Bu doğrultuda, sanıklar Faruk Fatih Özer, Güven Özer ve Serap Özer hakkında “bilişim sistemleri kullanmak suretiyle dolandırıcılık” suçundan da ayrı ayrı 6 yıl 4 ay 15 gün hapis ve 135 milyon lira adli para cezasına hükmetti. Bununla birlikte mahkeme, “nitelikli dolandırıcılık” suçlamasından 16 sanık hakkında delil yetersizliği nedeniyle beraat kararı verdi. Son olarak mahkeme, tutuklu Thodex sanıklarından 4’ünün tahliyesine karar verdi. Diğer sanıklar hakkında ise değişen oranlarda hapis cezalarına hükmetti.

Thodex

Dolandırıcılık olayında toplam zarar yaklaşık 258 milyon TL

Savcılık mütalaasında Thodex sanıklarının kripto para borsasını dolandırıcılık yapmak amacıyla kurduklarını ileri sürdü. Bu doğrultuda, en başından beri Faruk Fatih Özer ve ortaklarının dolandırıcılık kastıyla hareket ettikleri belirtti. Savcı, sanıkların mağdurlara gerçekte var olmayan, fiktif varlıkları satmış gibi gösterdiklerini vurguladı. Bu bağlamda mütalaada, sanıkların 2.027 mağdura toplamda 257.862.432 TL zarar verdiği tespitine yer verdi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1