TCMB Rezervlerinde Erime Sürüyor: Swap Dahil Net Rezervler Negatif Bölgeye Tekrar Yaklaştı!

28 Mayıs seçimlerinin ardından yeni ekonomi yönetiminin dümeni eline almasıyla birlikte hızla toparlanan TCMB rezervleri, son 1,5 haftadır tekrar azalmaya başladı. TCMB Analitik Bilanço verilerinden derlediğimiz bilgilere göre, TCMB Swap Dahil Rezervler, tekrardan negatif tarafa doğru yaklaşırken, Swap Hariç Net Rezervlerde ise negatif görünüm derinleşerek devam etti.

28 Temmuz gününe ait Analitik Bilanço verilerine göre TCMB’nin swap dahil net rezervleri bir önceki güne göre 1,5 milyar dolar azalarak 1,4 milyar dolar seviyesine geriledi. Rezervler, en son Temmuz ayının başında eksi değer görmüş, ve kamu oyunda büyük tepkilere yol açmıştı.

Swaplar hariç net rezervde ise erime sürüyor. Derlediğimiz bilgilere göre swaplar TCMB’nin hariç (kamu rezervleri ve diğer rezervler hariç) net döviz rezervi 20 Temmuz’dan itibaren yaklaşık 5,5 milyar dolar azalarak 28 Temmuz itibarıyla eksi 62 milyar dolar seviyesinde bulunuyor. Bununla birlikte swaplar hariç kamu ve diğer döviz rezervleri dahil TCMB rezervler ise eksi 51 milyar dolar seviyesinde bulunuyor.

Rezervlerdeki azalış bazı kesimlerce, bir süredir yatay görünüm sergileyen dolar/TL paritesindeki sakinlikle ilişkilendiriliyor. TCMB Başkanı Erkan’ın döviz kurunda serbestliği öngören açıklamalarının yanı sıra rezervlerdeki azalışın, likitide sıkışıklığından dolayı piyasaya aktarılan kaynaklar dolayısıyla da oluştuğu görüşü var.

TCMB, Swap Hariç Toplam Rezerv

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

source site-1