Tayland’dan Sosyal Medya Devine Sert Uyarı! ‘Dolandırıcılığı Engellemezseniz Kapatılırsınız!’

Tayland Dijital Ekonomi ve Toplum Bakanlığı, Facebook’a sert bir uyarıda bulunarak, platformunda kripto para ile ilgili dolandırıcılık reklamlarının çoğalmasını aktif bir şekilde ele almadığı takdirde sosyal medya devine karşı yasal işlem başlatılacağını belirtti.

Tayland, Kripto ile İlgili Dolandırıcılıklar Konusunda Facebook’a Ültimatom Verdi

Bakanlık yaptığı açıklamada, platformun kripto para birimleri de dahil olmak üzere dolandırıcılığı teşvik eden aldatıcı reklamların dolaşmasına izin verdiğini iddia ederek Facebook’a karşı yasal yollara başvurma niyetini açıkladı.

Bakanlığın açıklamasında, Facebook’un bu hileli reklamlarla mücadele etmek için daha proaktif önlemler almaması halinde, bu ayın sonuna kadar Facebook’un ülkedeki faaliyetlerinin durdurulması talebiyle yerel bir mahkemeye başvuracağı belirtildi.

Bakanlığın iddialarını kanıtlamak için Facebook’un bu yasadışı faaliyetlere karıştığına dair kanıt topladığı ve bunları mahkemeye sunmayı planladığı bildiriliyor.

Söz konusu dolandırıcılık taktikleri, dijital para ve kripto para ticaretine odaklanarak, sözde yatırımlarından önemli getiri vaatleriyle kurbanları ikna eden dolandırıcılık reklamlarını içeriyordu.

Bakanlığın açıklamasına göre, bu aldatıcı reklamlar 200.000’i aşan sayıda mağduru etkileyerek şaşırtıcı bir sayıya ulaşmıştır.

Bu dolandırıcılıkların failleri genellikle ünlülerin görüntülerinin yarattığı güven ve ilgiyi istismar ederek, şüphelenmeyen kurbanları daha da tuzağa düşürdüler.

Dijital Ekonomi ve Toplum Bakanlığı, bu taktiklerin kötü niyetli bir şekilde kullanılarak bireylerin dolandırıcılık planlarına kanmaları için manipüle edilmesinden duyduğu endişeyi dile getirdi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4