Tartışmalı Altcoin Worldcoin (WLD) Yeni Kullanıcı Bulamıyor!

Lansmanı ile tartışmaların konusu olan altcoin projesi Worldcoin (WLD), basına yansıyan bilgilere göre kısa sürede ilgiyi kaybetti. Ön kayıt sürecinde 2 milyon kullanıcıya ulaşan Worldcoin, kaynaklara göre şu anda yeni katılımcı bulamıyor.

Binance ve Kucoin gibi borsalarda hafta başında listeleme alan projeye yeni kayıt olan kullanıcı sayısı önemli ölçüde düştü. South China Morning Post’un haberine göre 20 ülkede devam eden yeni kayıt miktarı 1000 civarında seyrediyor.

“Orb” adı verilen cihazlara biyometrik yüz verisini vererek platforma katılan kriptoseverlerin büyük kısmı Hong Kong’da ikamet ediyor. 20 farklı ülkede bulunan fiziksel cihazlar yeterli ilgiyi görmedi. 1000 adet yeni kaydın neredeyse yarısı Asya’nın şehir yönetim bölgesinden geldi.

Worldcoin Eleştirileri

Worldcoin ekibi bu rakamları resmen kabul etmese de WLD çevresindeki tartışma uzun br süre daha devam edecek gibi görünüyor. Geçtiğimiz dönemde bir rapor paylaşan MIT Technology Review, 2 milyonluk sayının yapay olduğu yönünde görüşünü belirtti. İddiaya göre WLD ekibi yüksek rakamlara ulaşmak için kriptoseverlere nakit yardımına kadar geniş teşvikler dağıttı.

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, yakın tarihte yazdığı bir blog gönderisinde altcoin projesini eleştirmişti. Buterin, Worldcoin’in topladığı biyometrik veriler konusunda büyük endişe taşıdığını dile getirdi.

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

source site-2