Stablecoinlerin Toplam Piyasa Değeri Ağustos Ayında Düşüş Yaşadı: Kaynağı Ne?

CCData tarafından hazırlanan yeni bir rapora göre, geleneksel ve kripto para piyasaları arasındaki önemli bir bağlantıyı sağlayan stablecoin sektörü, toplam piyasa değeri olarak yeniden düşüş yaşadı.

Rapor ayrıca, ana stablecoin ihraççısı olan Tether’ın pazar payının bir kısmını rakiplerine kaptırdığını ortaya koyuyor.

CCData’ya göre, tüm stablecoin’lerin toplam piyasa değeri Ağustos ayında %0.4’lük bir düşüşle yaklaşık 125 milyar dolara geriledi ve art arda 17. ay daralma kaydetti. Rapor, bu eğilimi düşük işlem hacimlerine ve borç verme, borç alma ve takas için büyük ölçüde stablecoin’lere dayanan merkezi olmayan finans (DeFi) alanındaki azalan faaliyete bağlıyor.

En büyük ve en yaygın kullanılan stablecoin olan Tether’in piyasa değeri Ağustos ayında %1.2 düşüşle 82.9 milyar dolara geriledi.

CCData araştırma analisti Jacob Joseph, “Stablecoinlerin piyasa değerinin nihayet dibe vurup vurmadığını söylemek için erken olsa da, bir miktar sermaye girişine işaret eden cesaret verici işaretler var” dedi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4