Spotify CEO’sundan “Haftalık Keşif” İtirafı

Spotify CEO’su Daniel Ek, platformun en popüler özelliklerinden biri olan “Haftalık Keşif” ile ilgili çarpıcı bir itirafta bulundu. Ek, bu özelliği ilk başta anlamadığını söyledi.

Dünyanın en popüler çevrimiçi müzik ve podcast platformu Spotify’ın en popüler özelliklerinden bir tanesi “Haftalık Keşif” listesi. Bir çalma listesi olarak karşımıza çıkan Haftalık Keşif, çoğu zaman ilgi alanınıza giren şarkılardan oluşuyor ve adından da anlaşılabileceği üzere her hafta yenileniyor. Spotify’ın Haftalık Keşif listesi, kullanıcıların yepyeni müzikler keşfetmelerini sağlayan önemli özelliklerden bir tanesi.

Spotify’ın kurucusu ve CEO’su olan Daniel Ek, X’teki bir paylaşımında Haftalık Keşif özelliğine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bu açıklama, aslında itiraf niteliğindeydi. Çünkü Spotify CEO’su, Haftalık Keşif özelliğine ilk başta sıcak bakmadığını, hatta ne işe yarayacağını bile anlayamadığını söylüyor. Ancak ekibin ısrarlı çalışması, bugün pek çok kullanıcı için vazgeçilmez hale gelen bir özelliğin yaratılmasını sağladı.

Daniel Ek’in açıklaması şöyle:


source site-35