Son Haftaların Gündemdeki Altcoininde Dolaşıma Sürülen Coin Miktarı Bugün Azalıyor

Merkeziyetsiz finans (DeFi) protokolü olan Curve Finance (CRV), 30 Temmuz 2023 tarihinde büyük bir güvenlik ihlali yaşamıştı.

Kimliği bilinmeyen bir hacker, Curve’ün bazı havuzları tarafından kullanılan Vyper programlama dilindeki bir güvenlik açığından faydalanmış ve 61 milyon dolar değerinde kripto para çalmayı başarmıştı.

Saldırı, Curve Finance’in yönetim ve ödüller için kullanılan yerel tokeni Curve DAO Token’ın (CRV) fiyatını da etkilemiş ve fiyatta ani bir düşüş gerçekleşmişti.

Bununla birlikte, CRV sahiplerinin iyimser olmak için bazı nedenleri olabilir, çünkü tokenin bugün dördüncü yıllık arz kesintisine uğraması planlanıyor. Bir DeFi analiz platformu olan Diligent Deer’e göre, CRV enflasyon oranı yıllık %15.9 oranında azalarak günde yaklaşık 532.000 CRV piyasaya sürümünden yaklaşık 448.000 CRV’ye düşecek.

Piyasaya sürülen CRV token miktarının yıllara göre azalışını gösteren grafik.

CRV, ilk kullanıcıları ve uzun vadeli destekçilerinin kazançlarını dengelemeyi amaçlayan emisyon programının bir parçası olarak her yıl 13 Ağustos’ta üretimi %15.9 oranında azaltıyor. Şu anda toplam CRV miktarı yaklaşık 1.995 milyar seviyesinde ve yaklaşık 712 milyon CRV oylama ve ödül kazanma amaçlı çeşitli sözleşmelerde kilitli durumda.

CRV tokeninin yıllara göre dolaşımdaki arz miktarını gösteren grafik.

Verilere göre bu ay itibariyle toplam CRV tokenlerinin %60’ı piyasaya sürülmüş olacak. Bununla birlikte tokenlerin emisyon oranı her yıl azaldığından kilit açılış oranının %90’a ulaşması 2030 yılında, %99’a ulaşması ise 2040 yılında gerçekleşecek.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4