Son Dakika: Yargıç, SEC’in Do Kwon ve Terraform Labs’e Karşı Açtığı Davada Yeni Bir Karar Verdi

Son dakika bilgisine göre Yargıç, SEC’in Do Kwon ve Terra geliştiricisi Terraform Labs’e açtığı davanın devam etmesine hükmetti.

Davanın önceki detaylarını hatırlatmak gerekirse, SEC’e göre Terraform ve Kwon, algoritmik bir stablecoin ve diğer kripto varlık menkul kıymetlerini içeren milyarlarca dolarlık bir kripto varlık menkul kıymet dolandırıcılığı düzenlediler.

Birçoğu kayıtsız işlemlerde olmak üzere, birbiriyle bağlantılı bir kripto varlık menkul kıymetleri paketi sunarak ve satarak yatırımcılardan milyarlarca dolar topladıkları iddia ediliyor.

Bunlar arasında, ABD şirketlerinin hisse senetlerinin fiyatını yansıtarak getiri sağlamak üzere tasarlanmış menkul kıymet bazlı takas işlemleri olan “mAssets” ve sanıkların bir başka kripto varlık menkul kıymeti olan LUNA ile takas edilebildiği için ABD dolarına olan bağlılığını koruduğu iddia edilen ve “algoritmik stabilcoin” olarak adlandırılan bir kripto varlık menkul kıymeti olan Terra USD (UST) yer alıyordu.

SEC başkanı Gary Gensler, Şubat ayında açılan davayla ilgili olarak şunları söylemişti:

“Terraform ve Do Kwon’un, başta LUNA ve Terra USD olmak üzere bir dizi kripto varlık menkul kıymeti için gerekli olan tam, adil ve doğru açıklamayı kamuoyuna sunmadığını iddia ediyoruz.

Ayrıca, yatırımcılar için yıkıcı kayıplara neden olmadan önce güven oluşturmak için yanlış ve yanıltıcı beyanları tekrarlayarak dolandırıcılık yaptıklarını ileri sürüyoruz.”

SEC ve Terraform Labs davasında yargıç, XRP davasında kararı reddederek tokenleri borsalardan alanların token ihraççısı ile token ihraççısı ve ilk alıcılar arasındaki ilişkiyle aynı ilişkiye sahip olduğunu ifade etti.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4