Son Dakika: Thodex Kurucusu Faruk Fatih Özer’e 11 Bin 196 Ay 15 Gün Hapis Cezası Verildi

Yedisi tutuklu 21 sanığın Thodex bağlantılı dolandırıcılık suçlamasıyla yargılandığı davada Faruk Fatih Özer 11 bin 196 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Arnavutluk Adalet Bakanlığı tarafından Arnavutluk’tan iade edilen ve Türkiye’de tutuklanan Özer, Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya katılan beş tutuklu sanık arasında yer aldı. Diğer iki tutuklu sanık ise duruşmaya video konferans yoluyla katıldı.

Davanın esasına ilişkin 22 sayfalık mütalaasını sunan savcı, Thodex’in 14 Eylül 2017 tarihinde 400.000 lira sermaye ile kurulduğunu ve şirketin başından itibaren kripto varlıklara yatırım yapmak isteyen müşterileri kandırmak ve dolandırmak niyetiyle kurulduğunu belirtti.

Görüşte, platformda hesap açan müşterilerin talimatlarına göre aldıkları ya da sattıkları kripto varlıkların değerlerini gördükleri, ancak bu değerlerin herhangi bir gerçek karşılığının bulunmadığı belirtildi.

Mütalaaya göre şirket başlangıçta güven kazanmak için müşterilerin alım ve satım emirlerini düzgün bir şekilde yerine getirdi, ardından ünlü isimlerle reklam anlaşmaları yaptı, hediye veya bonus kripto paralar dağıttı ve çok pahalı ödüller içeren piyangolar düzenledi.
Mütalaada şirketin asıl amacının daha fazla müşteri ve para çekmek ve daha fazla kişiyi dolandırmak olduğuna dikkat çekildi.

Mütalaada, 2.027 mağdurun toplam zararının 257 milyon 862 bin 432 lira olduğu belirtildi. Elde edilen bulgular ve toplanan deliller ışığında Thodex’in aslında bir suç örgütü olduğunun açıkça anlaşıldığı vurgulanan mütalaada, suç örgütü lideri sanık Faruk Fatih Özer’in eylemlerini istikrarlı bir şekilde gerçekleştirdiği kaydedildi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4