Son Dakika: SEC, Ripple (XRP) Kararını Temyize Götürüyor!

Mahkeme kayıtlarına göre SEC, yargıç Torres’in aldığı son kararı temyize götürüyor.

SEC, Yargıç Torres’in SEC ve Ripple davasında 13 Temmuz’da verdiği özet karara karşı temyiz başvurusunda bulunmak üzere bir niyet mektubu sundu.

SEC, Yargıç Analisa Torres’e gönderdiği mektupta, 13 Temmuz 2023 tarihli bir kararda yer alan iki aleyhte sorumluluk tespitine dayanarak 28 U.S.C. § 1292(b) uyarınca temyiz başvurusunda bulunma niyetini belirtti.

Davalı Ripple Labs’a özet karar veren söz konusu karar, kayıtsız menkul kıymet satışı iddialarıyla ilgiliydi. SEC, mahkemenin sonuçlarına, özellikle de Ripple’ın “Programlı” arz ve satışları ile parasal olmayan hususlar karşılığında yaptığı “Diğer Dağıtımlar” ile ilgili olanlara itiraz etti.

SEC, bu işlemlerin hatalı bir şekilde, dönüm noktası niteliğindeki SEC v. W.J. Howey Co. davası kapsamında menkul kıymet teklifi veya satışı içermediğinin kabul edildiğini savunuyor.

Geçici bir temyizin ve ardından yasal standartların açıklığa kavuşturulmasının, çözüm aşamasını kolaylaştıracağını ve potansiyel olarak iki ayrı duruşma ihtiyacını önleyeceğini savundu.

Buna ek olarak SEC, temyiz başvurusu yapılmaması halinde davanın sonuçlanmasının yıllarca gecikebileceği endişesini dile getirdi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4