Son Dakika: Piyasaların Beklediği ABD Enflasyon Verisi Açıklandı! İşte Bitcoin’in İlk Tepkisi

ABD’de kritik öneme sahip olan Kişisel Tüketim Harcamaları (PCE) verisi nihayet açıklandı. Buna ek olarak ABD İlk İşsizlik Başvuruları verisi de yayınlandı.

  • ABD Çekirdek PCE Fiyat Endeksi Yıllık: %4.2 (Beklenti: %4.2, Önceki: %4.1)
  • ABD Çekirdek PCE Fiyat Endeksi Aylık: %0.2 (Beklenti: %0.2, Önceki: %0.2)
  • ABD İlk İşsizlik Başvuruları: 228k (Beklenti: 235k, Önceki: 230k)

Gelişmenin ardından Bitcoin’deki ilk tepki şöyle:

FED’in tercih ettiği bu enflasyon ölçütünün Temmuz ayında fiyatların artmaya devam ettiğini ve son aylarda görülen düşüş eğiliminin kırıldığını göstermesi bekleniyordu.

FED Başkanı Jerome Powell geçen hafta Jackson Hole’da yaptığı konuşmada yetkililerin çekirdek PCE’yi daha yakından takip etme eğiliminde olduklarını çünkü gıda ve enerji fiyatlarının oynaklığını koruyan küresel faktörlerden daha fazla etkilendiğini ve bu nedenle ABD enflasyonu hakkında yanıltıcı bir görünüm sunabileceğini vurgulamıştı.

Powell 25 Ağustos’ta yaptığı konuşmada çekirdek PCE enflasyonunun Şubat 2022’de %5.4 ile zirve yaptığını ve son aylarda kademeli olarak gerilediğini belirtti. Ancak bu düşüşün ne ölçüde devam edeceğinin ya da enflasyonun önümüzdeki çeyreklerde nereye yerleşeceğinin henüz belirsiz olduğunun altını çizdi.

Powell geçen hafta yaptığı açıklamada, “On iki aylık çekirdek enflasyon hala yüksek ve fiyat istikrarına geri dönmek için kat edilmesi gereken önemli bir mesafe daha var” demişti.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4