Son Dakika: Kripto Para Borsası Bittrex, SEC ile Uzlaşmak İçin 24 Milyon Dolar Ödemeyi Kabul Etti

Washington merkezli bir kripto varlık ticaret platformu olan Bittrex, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından kripto varlıkları olarak sunulan ve satılan menkul kıymetler için kayıtsız bir borsa, komisyoncu ve takas kurumu olarak faaliyet gösterdiği iddialarını çözüme kavuşturmak için 24 milyon dolar ödemeyi kabul etti.

SEC’in suç duyurusuna göre, Bittrex ve kurucu ortağı ve eski CEO’su William Shihara, SEC’e kaydolmadan veya kurallarına ve düzenlemelerine uymadan menkul kıymet olan kripto varlıklarının alım satımını kolaylaştırarak federal menkul kıymetler yasalarını ihlal etmekle suçlanıyordu.

SEC, Bittrex ve Shihara’nın ayrıca kripto varlıkları ihraç edenlere, fiyat tahminleri, kâr beklentileri ve yatırımla ilgili terimler gibi düzenleyici incelemeyi çekebilecek belirli ifadeleri kamu kanallarından silmeleri talimatını verdiğini iddia etmişti.

SEC, Bittrex’in ABD’li yatırımcılar da dahil olmak üzere yatırımcılardan işlem ücretlerinden en az 1.3 milyar dolar gelir elde ettiğini ve bu faaliyetlerin hiçbirini Komisyon’a kaydettirmeden onlara bir komisyoncu, borsa ve takas kurumu olarak hizmet verdiğini ileri sürmüştü.

SEC ayrıca Bittrex’in yabancı iştiraki Bittrex Global GmbH’yi, Bittrex ile birlikte tek bir ortak emir defteri işletmesiyle bağlantılı olarak ulusal bir menkul kıymetler borsası olarak kayıt yaptırmamakla suçlamıştı.

Uzlaşmanın bir parçası olarak, Bittrex SEC’in iddialarını ne kabul etti ne de reddetti.
SEC’in İcra Bölümü Direktörü Gurbir S. Grewal konuyla ilgili şunları söyledi:

“Bittrex, federal menkul kıymetler yasalarından kaçmak amacıyla yıllarca token ihraççılarıyla birlikte çalışarak çevrimiçi beyanlarını yatırım sözleşmesi olduklarına dair her türlü göstergeden ‘arındırdı’. Başarısız oldular. Bugünkü uzlaşma, sadece etiketleri değiştirerek veya açıklamaları değiştirerek sorumluluktan kaçamayacağınızı, çünkü önemli olanın bu tekliflerin ekonomik gerçekleri olduğunu açıkça ortaya koymaktadır. Kripto sektöründeki uygunsuzlukları agresif bir şekilde takip ettiği, bu konuyu çözüme kavuşturduğu ve zarar gören yatırımcılara ek rahatlama sağladığı için SEC personeline minnettarım.”

Mahkeme onayına tabi olan uzlaşmanın bir parçası olarak, sanıklar Bittrex ve Shihara’nın 1934 tarihli Menkul Kıymetler Borsası Yasası’nın 5, 15(a) ve 17A Bölümlerini ihlal etmesini kalıcı olarak engelleyen ve Bittrex Global’in aynı Yasanın 5. Bölümünü ihlal etmesini engelleyen nihai kararların alınmasına rıza gösterdiler.

Buna ek olarak, Bittrex ve Bittrex Global müştereken ve müteselsilen 14.4 milyon dolar tutarında tazminat, 4 milyon dolar tutarında ihtiyati faiz ve 5.6 milyon dolar tutarında sivil ceza ödemeyi kabul ederek toplamda 24 milyon dolar tutarında para cezası ödemeyi kabul etti.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-5