Son Dakika: İtalya Merkez Bankası, Tokenize Varlıklar İçin Bu Altcoinle İşbirliği Yapacak

İtalya Merkez Bankası, finans kuruluşlarının merkeziyetsiz finans (DeFi) ve tokenize varlıkların potansiyelini keşfetmelerine yardımcı olacak yeni bir girişimi duyurdu.

Institutional DeFi for Security Token adı verilen proje, Ethereum ölçeklendirme ağı Polygon (MATIC) ve kripto para saklama platformu Fireblocks’tan yararlanarak menkul kıymet tokenleri kullanarak güvenli ve uyumlu işlemler yapılmasını sağlayacak.

Proje, İtalya Merkez Bankası’nın akademi, endüstri ve düzenleyiciler arasındaki işbirliğini teşvik eden inovasyon merkezi Milano Hub’ın bir parçası. Platform, Milano Università Cattolica del Sacro Cuore’ye bağlı bir danışmanlık firması olan Cetif Advisory tarafından Polygon Labs, Fireblocks, Reply, Linklaters ve DVRS ortaklığında geliştirilecek.

Platform, İtalyan bankaları, varlık yöneticileri ve finans kurumlarının DeFi protokollerini ve hisse senetleri, tahviller veya gayrimenkuller gibi gerçek dünya varlıklarının dijital temsilleri olan menkul kıymet tokenlerini denemeleri için bir sanal alan ortamı sağlamayı amaçlıyor. Projeye, 1 trilyon doları aşan varlığıyla İtalya’nın en büyük bankacılık grubu olan Intesa Sanpaolo da dahil olacak.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4