Son Dakika: Grayscale-SEC Davasında Karar Çıktı, Grayscale Davayı Kazandı!

Son bilgilere göre Grayscale, SEC’e karşı açtığı davayı kazandı.

Mahkeme, Grayscale’in inceleme talebinin kabul edilmesine ve Komisyon kararının iptal edilmesine karar verdi.

ABD federal temyiz mahkemesi, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Grayscale’in spot Bitcoin ETF başvurusunu reddetmesinin yanlış olduğuna hükmetti.

Mahkeme, Grayscale’in teklifinin reddedilmesinin keyfi ve kuralsız olduğunu çünkü SEC’in benzer ürünlere farklı muamele yapılmasını açıklayamadığını belirtti.

ABD Mahkemesinin SEC’in Grayscale spot Bitcoin ETF başvurusunu reddetmesinin yanlış olduğuna hükmetmesinin ardından Bitcoin güncel olarak %3.5 artışla 27.000 dolar seviyesinde bulunuyor.

Dava, yıllardır SEC’i spot Bitcoin ETF’sini onaylamaya ikna etmeye çalışan kripto para ve varlık yönetimi endüstrileri tarafından yakından izleniyor.

Bu sayede yatırımcıların dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin’e sahip olmak zorunda kalmadan bu paraya maruz kalabileceklerini söylüyorlar. SEC ise spot BTC ETF’lerinin manipülasyona açık olacağından endişe ediyor.

SEC geçen yıl Grayscale’in spot Grayscale Bitcoin Trust’ını bir ETF’ye dönüştürme başvurusunu reddetmişti. Kurum spot Bitcoin ETF’lerini reddederken, önceden kararlaştırılmış bir fiyattan Bitcoin alma veya satma anlaşmalarını takip eden bitcoin vadeli ETF’lerini onayladı. Grayscale, bu vadeli ETF’ler için onaylanan aynı manipülasyon önlemlerini kullanmayı önerdi, ancak SEC bunun kendi standardına uymadığını söyledi.

Grayscale, SEC’in yatırımcı koruma gerekçesiyle spot bitcoin ETF başvurularını reddettiği Cathie Wood’un ARK’ı, Fidelity ve Invesco da dahil olmak üzere birkaç varlık yöneticisinden sadece biriydi. Diğer şirketlerin aksine Grayscale SEC’e dava açtı. Davalı bir düzenleyici kurum olduğu için dava doğrudan temyiz mahkemesine gitti.

Grayscale, Bitcoin vadeli ETF gözetim düzenlemelerinin Grayscale’in spot ETF’si için de tatmin edici olması gerektiğini, çünkü her iki ürünün de BTCnin temel fiyatına dayandığını savundu.

Bitcoin vadeli işlem ETF’leri, bu ürünlerin ana merkezi olan Chicago Ticaret Borsası’nda (CME) işlem gören BTC vadeli işlemlerini takip ediyor. SEC, CME’nin “manipülatif çabaların neden olduğu fiyat çarpıklıkları da dahil olmak üzere fiyat çarpıklıklarını tespit etmek ve önlemek için vadeli piyasa koşullarını ve fiyat hareketlerini gerçek zamanlı ve sürekli olarak izlediğini” söyledi.

Grayscale’in baş avukatı Donald Verrilli Jr, Mart ayında mahkemeye spot bir BTC ETF’sinin “yatırımcıları daha iyi koruyacağını” çünkü onlara piyasanın CME gözetiminden faydalanacağını söyledi.

Ancak SEC, Grayscale’in CME vadeli işlem gözetim anlaşmasının spot piyasalardaki potansiyel manipülasyonu da tespit edip edemeyeceğini belirleyecek verilerden yoksun olduğunu söylüyor.

Her iki tarafın da karara itiraz etmek için 45 günü var, bu durumda karar ya ABD Yüksek Mahkemesi’ne ya da en banc panel incelemesine gidecek. Grayscale CEO’su, mahkemenin SEC lehine karar vermesi halinde temyize gitmeye hazır olduğunu söylemişti.

Grayscale nihayetinde galip gelir ve SEC temyize gitmezse, mahkeme, kararın nasıl uygulanması gerektiğini belirleyecek. Bu, SEC’e başvuruyu onaylama ya da Grayscale’in başvurusunu yeniden gözden geçirme talimatı vermeyi içerebilir; bu durumda SEC teklifi başka gerekçelerle reddedebilir.

Grayscale, mahkeme kararının Amerikalı yatırımcılar ve Bitcoin ekosistemi için muazzam bir adım olduğunu söyledi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-5