Son Dakika: FED, Merakla Beklenen Faiz Kararını Açıkladı! İşte Bitcoin’in İlk Tepkisi

ABD Merkez Bankası FED, Bitcoin ve kripto para piyasası takipçilerini de yakından ilgilendiren faiz kararını nihayet paylaştı.

Fed faizi 25 baz puan artırdı.

Piyasanın neredeyse tamamı 25 baz puan faiz artışı beklemekteydi.

Şimdi ise Jerome Powell’ın 21:30’da yapacağı basın toplantısı takip edilecek. Bitcoinsistemi.com olarak bu toplantının önemli noktalarını da canlı olarak sizlere aktaracağız.

İşte Bitcoin’in FED’in faiz kararına karşı verdiği tepki:

FED’in bir noktada alışılmadık derecede büyük, üç çeyrek puanlık adımlarla hareket ettiği geçen yılki hızlı faiz artırım serisinin ardından, politika yapıcılar artık gelen verilere dayalı olarak toplantı toplantı karar verdiklerini söylemişlerdi.

FED bu haftaki toplantısında üç aylık ekonomi ve faiz oranı projeksiyonlarını güncellemeyecek, ancak politika yapıcılar bu yılın başlarında bir dizi bölgesel banka çöküşünden bu yana önemi artan üç aylık banka anket verilerini tartışma fırsatı bulacak.

Politika yapıcıların Haziran ayındaki öngörüleri FED’in faiz artırım döngüsünün sonuna yaklaştığını gösteriyordu ve çoğunluk Çarşamba günü yapılması beklenen artırımın ötesinde yalnızca bir çeyrek puanlık bir artırıma daha ihtiyaç olduğunu düşünüyordu.

FED’in tercih ettiği enflasyon ölçütü olan kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksine ilişkin yeni veriler Cuma günü açıklanacak.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4