Şok İddia: Ünlü Bitcoin Borsası İflas Etti!

Piyasa gözlemcisi Adam Cochran’ın son iddiaları gündemde. Ayrıca iddialar kripto para topluluğu içinde Bitcoin borsası Huobi’nin mali sağlığına ilişkin endişelere yol açıyor. Cochran’ın iddiaları potansiyel iflasa işaret ediyor. Ancak kripto para dünyasındaki gelişmeleri takip eden Wu BlockChain duruma farklı bakıyor. Buna göre daha nüanslı bir bakış açısı sunarak yanıt veriyor.

Bitcoin borsası Huobi’nin finansal istikrarı

Bitcoin ve kripto para sektörünün önde gelen oyuncularından Huobi gündemde. Son günlerde Tether ile ilgili endişeler üzerine yaptığı paylaşımlarla tanınan Adam Cochran tarafından ortaya atılan iddialar nedeniyle tartışma konusu haline geldi. Cochran, baş danışmanlığını Justin Sun’ın yaptığı Huobi’nin şu anda iflasla karşı karşıya olduğunu öne sürüyor.

Cochran’ın iddiaları var. Son olayları Bitcoin borsası Huobi’deki potansiyel bir mali krizle ilişkilendiriyor. USDT’nin Binance tarafından toplu satışının ve Huobi ve Tron yöneticilerinin polis tarafından sorgulanmasının Justin Sun tarafından stUSDT’nin piyasaya sürülmesiyle aynı zamana denk geldiğini vurguladı. Buna ek olarak Cochran, geçtiğimiz ay Huobi’deki olağandışı bakiye değişikliklerine işaret ediyor. Buna göre finansal bir zorlanma olduğunu ima ediyor.

Bitcoin borsasına yönelik iddialara daha dengeli bir perspektif

Ancak, Wu BlockChain, Cochran’ın iddialarına karşı çıkıyor. Bitcoin borsası Huobi ve Tron yöneticilerinin dahil olduğu son soruşturmaların yaklaşan iflasın göstergesi olmadığını söylüyor. Wu BlockChain, bu tür soruşturmaların Çin’de, özellikle de offshore borsalar arasında nadir olmadığını belirtti. Bu borsaların kurucularının çoğu Singapur’da bulunduğundan, ticari etkinin asgari düzeyde olduğu düşünülmekte.

Wu BlockChain’in yanıtı Cochran’ın eleştirel yaklaşımına değerli olduğunu vurguluyor. Ancak, yanlış bilgilendirmeye yol açacak aşırı abartıya karşı duruşu simgeliyor. Durumun altında yatan nedenin iddia edilenden daha az karmaşık olduğunu ortaya koyuyor. Buna göre yaşananları, yerel yönetimlerden yeterli finansman elde etmenin zorluğuna dayalı olarak açıklıyor. Ayrıca Çin yasalarına tabi olmayan Bitcoin ve kripto para şirketleri aracılığıyla fon sağlama ihtiyacına bağlıyor.

Korkulmalı mı?

Kriptokoin.com olarak baktığımızda Cochran’ın bulguları, Sun’ın %4,29 getirili devlet tahvilleriyle desteklendiği iddia edilen bir token olan stUSDT’yi piyasaya sürmesiyle tetiklenen, birkaç hafta boyunca Huobi borsasında USDT’de tutarlı bir düşüş olduğunu ortaya koydu. Cochran’ın değerlendirmesi, Sun ve Bitcoin borsası Huobi’nin toplu olarak stUSDT tokenlarının %98’ine sahip olduğunu ve stUSDT’ye yatırılan USDT’nin bir Huobi mevduat adresinde konsolide edildiğini ortaya çıkardı. Tron’daki Huobi adreslerinden 500 milyon dolara kadar beklenen itfanın aksine, Cochran’ın araştırması, tokenler doğrudan ana adrese gönderildiği için bu tür itfaların mevcut olmadığını gösterdi.

Cochran, analiz yoluyla bu tokenlerin daha sonra Binance adresi de dahil olmak üzere Sun tarafından kontrol edilen adreslere yönlendirildiğini ortaya çıkardı. Ayrıca, stablecoinlerin önemli bir kısmı Sun’ın JustLend gibi DeFi pozisyonlarına tahsis edilmiş durumda. Cochran’ın araştırması, Huobi’nin USDT ve USDC’de toplam 90 milyon dolar tuttuğunu ortaya koydu. Buna rağmen, Huobi’nin “Merkle Ağacı Denetimi”, Huobi kullanıcıları tarafından tutulan 630 milyon USDT’nin yanı sıra 631 milyon USDT’lik bir cüzdan bakiyesine işaret ediyor.

İddialara yanıt geldi

Cochran’ın iddialarına cevaben, bir Huobi topluluk yöneticisi Adam Cochran’ın gönderisine yanıt verdi. Buna göre iddiaların asılsız olduğunu vurguladı. Huobi’den Xandi adlı yönetici, ne Bitcoin borsası Huobi’nin ne de Tron’un polis tarafından sorgulandığını belirtiyor. Ayrıca tüm operasyonların normal şekilde devam ettiğini ifade ediyor. Xandi, yanlış bilgi yaymaktan kaçınılması çağrısında bulundu. Ayrıca yanlış bilginin yayılmasını durdurmak için de işbirliği çağrısı yaptı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.


source site-2