Snapdragon 8 Gen 3 performans testinde!

Mobil işlemci pazarının başarılı isimlerinden Qualcomm, Snapdragon 8 Gen 3 için resmen geri sayıma geçti. Yonga setinin ekim ayında piyasaya sürülmesi beklenirken, donanımı kullanacak akıllı telefonlar da ortaya çıkmaya başladı. Bu modellerden Red Magic 9 kısa süre önce Geekbench veri tabanındaki yerini aldı.

Snapdragon 8 Gen 3’lü Red Magic 9 Geekbench testinde

Red Magic 9, NX769J model numarasıyla Geekbench’te göründü. Yapılan tek çekirdekli testlerden 1.596, çok çekirdekli testlerden ise 5 bin 977 puan almayı başaran akıllı telefonun kilit özellikleri de belli oldu.

Akıllı telefon Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 işlemciden güç alacak. 1+5+2 çekirdek kümesine sahip olacak işlemci; 2 x 2.27, 5 x 2.96 ve 1 x 3.19 GHz çekirdeklerine ek olarak Adreno 750 grafik birimine ev sahipliği yapacak.

Snapdragon 870’li Vivo Pad Air piyasaya sürüldü! İşte fiyatı

Snapdragon 870’li Vivo Pad Air piyasaya sürüldü! İşte fiyatı

Vivo’nun üst segment tableti Vivo Pad Air satışa sunuldu. İşte 144Hz ekranlı Vivo Pad Air’in tüm özellikleri ve fiyatı.

Red Magic 9, 12 GB RAM ile kullanıcıların karşısına çıkacak. Henüz tam olarak belli olmasa da farklı bellek opsiyonlarının kullanılması kuvvetle muhtemel. Bunun dışında kutudan çıkar çıkmaz Android 14 işletim sistemini çalıştıracağını belirtelim.

Tüm bunlara ek olarak Qualcomm’un Samsung ile olan anlaşması sayesinde geçen yıl Snapdragon 8 Gen 2 işlemcisinin “for Galaxy” şeklinde çok daha performanslı bir versiyonunun Galaxy S23’te de kullandığını gördük. Bu durum Galaxy S24 ailesi için de geçerli olacak. Firmanın amiral gemisi modellerinde yer alacak 8 Gen 3 for Galaxy, tek çekirdekte 1700 ve çoklu çekirdekte ise 6 bin 600 puan aldı. Görüldüğü üzere standart ve özel versiyonun arasında ciddi bir performans farkı var. En azından kağıt üzerinde.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!

source site-29