Sıcak Gelişme: Twitter (X), Kripto Para Ödemeleri İçin de Gerekli Olan Lisansı Aldı

Twitter ya da şimdiki adıyla X, eyalette kripto para birimi ticareti için gerekli olan Rhode Island Currency Transmission License’ı aldı.

Lisans, Twitter’ın kullanıcıları adına dijital varlıkların depolanması, aktarılması ve takas edilmesi gibi sanal para birimiyle ilgili hizmetler sunmasına olanak tanıyabilir.

Rhode Island İş Düzenleme Departmanına göre, “başkaları adına sanal para biriminin veya sanal para birimindeki işlemlerin kontrolünü sürdüren” herhangi bir kişi veya kuruluş için bir Twitter’ın aldığı para birimi aktarım lisansı gerekiyor. Bu, kripto para cüzdanlarını, borsaları ve cüzdanlardaki fonların velayetine sahip ödeme işlemcilerini kapsıyor.

Twitter son dönemlerde bir ödeme şirketi olmayı amaçlıyor. Ayrıca şirket geçmişte kripto para alanındaki katılımını genişletmişti.

Bitcoin bahşişleri gönderip almalarını sağlamak için bir Bitcoin ödeme uygulaması olan Strike ile ortaklık kurmuş ve ayrıca kullanıcı profillerinde Bitcoin ve Ethereum adreslerinin görüntülenmesi için destek eklemişti.

Son dönemde Musk’ın X’i bir tür modern PayPal’a dönüştürmek istediği söyleniyordu.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4