Sıcak Gelişme! Bu Ülke Kripto Para Yasa Tasarısını Reddetti

Kripto para dünyasında sıcak bir gelişme var. Avustralya senatosu dijital varlıklar yasa tasarısını reddetti. Ayrıca sektöre danışma çağrısı yaptı. Detaylara bakalım.

Senato komitesi kripto para yasa tasarısını reddetti

Avustralya Senatosu Ekonomi Mevzuatı Komitesi, muhalefet senatörü Andrew Bragg tarafından önerilen “Dijital Varlıklar (Piyasa Düzenleme) Yasa Tasarısı 2023″ü reddetti. Bunun yerine, hükümetin kripto para birimleri için uygun düzenlemeler geliştirmesini istedi. Ayrıca sektörle daha fazla istişarede bulunmasını tavsiye etti.

Komitenin kararı, Yeni Güney Galler’i temsil eden Senatör Bragg’in eleştirilerine yol açtı. Bragg, İşçi Partisi hükümetini kripto düzenlemesini geciktirmekle suçluyor. Ayrıca “kripto para düzenlemesini yavaş şeride koyduklarını” belirtiyor.

Netlik eksikliğine ilişkin endişeler

Komitenin raporunda, tasarının ayrıntı ve kesinlikten yoksun olmasına ilişkin endişeler dile getirildi. Önerilen kripto para mevzuatının uluslararası düzenleyici standartlarla uyumlu olmadığı vurgular arasında. Ayrıca bunun da düzenleyici arbitraj ve sektör üzerindeki potansiyel olumsuz etkilere ilişkin endişeleri artırdığı kaydedildi.

Diğer taraftan Başbakan Anthony Albanese’nin Şubat ayında Hazine aracılığıyla bir token haritalama istişare belgesi sunmasının, 2023 ortasına kadar kripto para hizmet sağlayıcıları için bir lisanslama ve saklama çerçevesini özetleyen müteakip bir istişare belgesine yol açması bekleniyordu. Ancak bu süreç henüz gerçekleşmedi.

Hayal kırıklığına yol açıyor

Blockchain Avustralya Başkanı ve Dijital Varlıklar Avukatı Michael Bacina, hayal kırıklığını dile getiriyor. Buna göre, kripto saklama ve lisanslama konusunda hızlı bir Hazine istişaresine duyulan ihtiyacı vurguladı. Bu istişarenin, Senato Komitesi’nin tasarıyı incelemesi sırasında yapılan endüstri sunumlarından yararlanabileceğini öne sürüyor.

kripto para

Bu arada Avustralya Merkez Bankası, Merkez Bankası Dijital Para Birimi (CBDC) için potansiyel kullanım durumlarını araştırmak üzere bir pilot test başlattı. Ancak, geçen ay Avustralya’da bir CBDC ile ilgili herhangi bir kararın muhtemelen birkaç yıl uzakta olduğu sonucuna vardı.

Kripto para dünyası için tarihsel olarak ılımlı tutum

Tarihsel olarak Avustralya, kripto para düzenlemelerine nispeten ılımlı bir yaklaşım sergilemiştir. Bununla birlikte, tüketicinin korunması ve piyasa bütünlüğüne odaklanan daha sıkı düzenlemeler için çağrıda bulunan sesler giderek artıyor. Dijital varlıklar tasarısının reddedilmesi, Avustralya’nın dijital varlıklar konusundaki gelecekteki duruşu hakkında soru işaretleri yaratıyor.

Hükümet daha kapsamlı bir düzenleyici çerçeve için yapılan çağrılara kulak verecek mi? Yoksa kripto endüstrisi gri bir alanda faaliyet göstermeye devam mı edecek? Bunu sadece zaman gösterecek. Ancak kriptokoin.com olarak baktığımızda net olan bir şey var. O da gecikmenin hem yatırımcılar hem de Avustralya’daki kripto para piyasası için kapsamlı etkileri olabileceği.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da,Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.


source site-2