Short Squeeze Bekleniyor! CRV ve Bu 7 Altcoin Not Alınmalı!

Haftanın Curve Finance hack girişimi CRV üzerinde yoğun bir short squeeze baskısına yol açıyor. CRV ile birlikte bu 7 altcoin projesi de kesin bir kırılımın eşiğine ulaştı.

Credible Crypto, saldırıya maruz kalan CRV için short squeeze uyarısı yaptı

Geniş çapta takip edilen kripto analisti, Curve’ün (CRV) büyük miktarda short squeeze yaşadığını bildirdi. Ancak analist, short squeeze rallisinin fiyatın kısa vadede mevcut değerinden daha aşağı hareket etmemesi durumunda ortaya çıkacağını söylüyor.

Short squeeze, yatırımcıların bir coin’i düşük fiyatla ödünç alıp daha düşük fiyata satmak için işlem yapmaları ve fiyatların aleyhlerine dönmesi nedeniyle zorla ödünç aldıkları varlıkları geri almalarıdır. Bu da fiyatların yükselmesine ve daha fazla alıma yol açar. Yani, short squeeze trader’ları “zorla” alım yapmaya zorlar…

Yukarıdaki grafiği paylaşan Credible Crypto, kısa vadeli beklentilerini şöyle aktarıyor:

Bu seviyelerde short’larda büyük artış olduğunu da belirtmekte fayda var. Başka bir düşüş benim için bariz bir hareket gibi görünse de, kısa sürede aşağı hareket etmezsek, buradaki yüksek short ilgi, ters yönde bir sıkışmayı kolaylaştırabilir. Önümüzdeki birkaç gün en hafif tabirle ilginç olacak.

“CRV fiyatı 0,49 dolara düşebilir”

Analiste göre CRV, şu anda işlem gördüğü 0,55 dolar bölgesinden %17’lik düşüşle 0,49 dolara gerileyebilir. Analist, bu tahmin için Elliott Wave teorisini kullanıyor.

Curve Pazar günü, programlama dili Vyper 0.2. 15’teki bir güvenlik açığı nedeniyle platformdaki birkaç likidite havuzundan yararlanıldığını söyledi. Etkilenen havuzlardaki kullanıcılara paralarını çekmeleri söylendi. Blockchain güvenlik altyapısı şirketi BlockSec, saldırının 41 milyon dolardan fazla bir hırsızlıkla sonuçlandığını tahmin ediyor. Kriptokoin.com olarak saldırının otopsi raporuna bu yazıda yer verdik.

CRV short squeeze’ye yaklaşırken, KAS %20 yükseldi

Kaspa ekosisteminin yerel kripto para birimini KAS, son zamanlarda büyük ilgi gördü. Performansı, zorlu bir ayı piyasasında bile oldukça etkileyici. CoinGecko verilerine göre şu anda 0,04792611 seviyesinde fiyatlanan KAS, bugün bir noktada %15’in üzerinde yükseldi. Son yedi gün içinde %23,3’lük etkileyici bir tırmanış sergiledi.

Kaspa’nın öne çıkmasındaki son artış, olağanüstü büyüme yörüngesine zemin hazırlayan stratejik bir hamleyle bağlantılıydı. Blockchain platformu, net bir hedefle bir kitle fonlaması çabasını başarıyla sonuçlandırdı. Bunun için KAS için prestijli bir Tier-1 Borsa listesini güvence altına aldı.

2 Ağustos’ta sona eren kitle fonlaması, USDT ve KAS belirteçlerinde katkı sağlayarak 30.000 dolar gibi önemli bir meblağ toplamayı hedefliyordu. Ayrıca, Kaspa’nın Medium yazısı, bu iddialı kampanya aracılığıyla toplanan fonların amaca yönelik tahsisine ışık tutuyor. Biriktirilen fonların birincil amacı, merkezi borsa tarafından belirlenen listeleme ücreti gerekliliklerini yerine getirmek. CEX, kapsamlı ve etkili bir reklam kampanyası düzenlemek için bu önemli sermayeyi makul bir şekilde kullanacak.

Aave fiyatı çift haneli darbe aldı

Aave, 30 Temmuz ile 1 Ağustos arasında %17’lik bir düşüş yaşayarak 62 dolar seviyesine ulaştı. Son düşüşün bir kısmı, 30 Temmuz’da başlayan Curve Finance hack oalyından kaynaklanan DeFi protokollerinde art arda tasfiye riskleriyle bağlantılıydı. Ancak, Aave’nin merkezi olmayan likidite protokolü, önceki benzer senaryoları başarıyla atlattı. Protokol Güvenlik Modülünde önemli miktarda 295,6 milyon doları temin etti.

Delphi Digital tarafından bildirildiği üzere, Curve’nin kurucusu Michael Egorov’un şu anda üç DeFi uygulamasında 357,3 milyon Curve DAO (CRV) ile desteklenen 76,6 milyon dolarlık açık pozisyonu var. Bu, dolaşımdaki tüm CRV tedarikinin %40,5’ini temsil ediyor. Aynı zamanda, ekosistem için riskler oluşturarak, Aave de dahil olmak üzere başlıca protokoller üzerindeki potansiyel tasfiye yansımalarıyla ilgili endişeleri artırıyor.

AAVE’nin performansını etkileyen bir başka faktör de, 16 Temmuz’daki lansmanından bu yana 1 doların altında işlem gören stablecoin GHO. DeFi entegrasyonunun olmaması ve GHO için farming fırsatları, yeni yatırımcılar çekiyor. Wan, bu satış baskısının, merkezi olmayan borsalarda GHO stablecoin’in düşmesine yol açtığını vurguluyor.

AAVE, TVL yarışında öne geçiyor

Aave protokolü şu anda altı ağda kilitli toplam değerde (TVL) 5,1 milyar dolarlık önemli bir değere sahip. Ancak son zamanlarda bu rakamda yalnızca bir hafta içinde %12,5’lik bir düşüş yaşadı. Karşılaştırıldığında, Uniswap’in ve Compound’un TVL’si sırasıyla 3.75 milyar ve 2.23 milyar dolar ile nispeten sabit kaldı.

Bununla birlikte, DefiLlama verilerine göre, Aave’nin yıllık geliri 12 milyon dolar seviyesinde. Bu rakamın, Convex Finance’in 52 milyon ve Radiant’ın 20 milyon dolarlık gelirlerinin önemli ölçüde gerisinde kaldığını belirtmekte fayda var.

Ağustos ayında bu 5 altcoin yakın takip gerektiriyor

Son kısımda, Ağustos için olumlu sinyaller veren 5 altcoin’e göz atalım.

Ripple (XRP)

XRP, Ripple’ın SEC’e karşı muzaffer yasal zaferinden sonra beşinci sırada geliyor. Olumlu sonuç, fiyatların yükseldiğini, ardından daha düşük seviyelere döndüğünü ve potansiyel olarak çekici bir giriş noktası sunduğunu gördü. Ripple yeni bir yolculuğa çıkarken, XRP Ağustos ayında büyümek için iyi bir konumda.

Cardano (ADA)

ADA, şu anda 0,30 dolar bölgesinde işlem görüyor. Fiyatı 3 dolar ATH seviyesine kıyasla düşük kalmaya devam ediyor. Bu da önümüzdeki aylarda toparlanması için daha fazla alan bırakıyor.

Short Squeeze Bekleniyor! CRV ve Bu 7 Altcoin Not Alınmalı!

Tron (TRX)

İnterneti merkezileştirmeyi amaçlayan iddialı proje olan Tron, TRX fiyatında umut verici bir yükseliş trendi gösterdi. Yakın zamanda 0,077 dolardan fiyat düzeltmesinden sonra, analist Rudy Fares’e göre bu ay yükselişe hazır.

Short Squeeze Bekleniyor! CRV ve Bu 7 Altcoin Not Alınmalı!

Stellar (XLM)

İkinci sırada, Stellar’ın düşük maliyetli, hızlı sınır ötesi işlemleri mümkün kılan XLM projesi var. XLM ve XRP arasındaki fiyat korelasyonu ve XRP’nin gelecek vaat eden görünümü göz önüne alındığında, Stellar’ın da aynı şeyi yapması bekleniyor.

Short Squeeze Bekleniyor! CRV ve Bu 7 Altcoin Not Alınmalı!

Dogecoin (DOGE)

İlk sırada, dünyayı kasıp kavuran meme coin Dogecoin yer alıyor. Twitter’ın X olarak yeniden markalaşması, ilgili tekrar Doge’ye çekti. Şimdi, Dogecoin’in yakında platformda bir ödeme seçeneği olarak kabul edilebileceğine dair söylentiler dönüyor. Bu spekülasyon gerçeğe dönüşürse, Dogecoin fiyatları potansiyel olarak fırlayacak.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster


source site-1