SHIB, LINK, DOGE ve APT: Kısa Vadeli Tahminler Ne?

Kripto para dünyasında SHIB, LINK, DOGE ve APT için beklentileri sizlerle paylaşacağız. Kısa vadeli tahminlere bakacağız.

SHIB için beklentiler

Shiba Inu (SHIB) son birkaç gün içinde 0,00000791 dolarlık son düşük seviyelerden %23’lük bir toparlanma gösterdi. Buna göre önemli Üstel Hareketli Ortalamaları (EMA) aştı. Ancak piyasa göstergeleri, bu yükseliş eğiliminin uzun sürmeyebileceğine işaret ediyor. Ayrıca potansiyel olarak düzeltmelere yol açabileceğini gösteriyor.

Altcoin SHIB fiyatı son yedi günde yaklaşık %20 artarak 0,00000791 dolar direnç seviyesini aştı. Ayrıca ve 50, 100 ve 200 günlük EMA’ları geçti. Buna rağmen, Göreceli Güç Endeksi (RSI) SHIB için 70’in üzerindeki aşırı alım bölgesine yaklaştığını gösteriyor. Bu da piyasanın soğuması gerektiğine işaret ettiğinden dikkatli olunması gerekiyor.

Diğer göstergeler

Piyasa Değeri / Gerçekleşen Değer (MVRV) oranı da %15 eşiğine yaklaştı. Buna göre bu durumda SHIB fiyat düşüşlerinin sıklıkla yaşandığı “tehlike bölgesine” giriyor. Kârda olan yatırımcıların bu noktada satış yapma olasılığı daha yüksek. Ayrıca bu da düzeltmelere yol açar. Bu potansiyel senaryo, son günlerde elde edilen kazançları tehdit ediyor.

Halihazırda, zararla karşı karşıya olan yatırımcıların oranı son dört ayın en düşük seviyesi olan %66’da yer alıyor. Bu durum, yatırımcıların satış yapmaktan kaçınması halinde SHIB fiyatının son dönemdeki yükselişini sürdürmesi için bir fırsat aynı zamanda. Ancak göstergeler, piyasa koşulları istikrara kavuşmadığı sürece meme coin’in yükselişinin kısa ömürlü olabileceğini gösteriyor.

SHIB meme coin yanı sıra Chainlink (LINK) son üç gün içinde fiyatında %8’lik bir artış yaşadı. Bu, altcoinler için mevcut piyasa koşulları göz önüne alındığında kayda değer bir başarı. Bu artış, Chainlink’in Bitcoin ile olan negatif korelasyonuna bağlanıyor. Ayrıca bu da Bitcoin’in mücadelelerine rağmen büyümesini sağlıyor.

SHIB

Altcoinin olumlu performansı yatırımcı davranışında bir değişime yol açtı. Daha önce LINK tokenlerini biriktirirken, şimdi kar elde etmeye geçtiklerini gösteren kanıtlar var. Borsalardaki LINK arzı Haziran ortasından bu yana azalmaktaydı. Ancak son zamanlarda borsalara daha fazla token geri gönderildi. Buna göre bu durum son birkaç gün içinde gerçekleşen bir fiyat artışı beklentisine işaret ediyor.

Aptos fiyatı için yükseliş beklentisi

SHIB ile birllikte çok takip edilen Aptos 24 saat içinde %10’luk bir fiyat artışı yaşadı. Buna göre piyasa değerini 50 günlük Hareketli Ortalama’nın (MA) üzerine çıkararak 6,2 dolara yükseltti. Yatırımcılar, alım satımları için potansiyel bir pivot olarak yaklaşan bir token kilidini açma etkinliğini izliyor. Ağustos ayında aralarında The Sandbox (SAND), Avalanche (AVAX), Hedera (HBAR), Optimism (OP) ve Aptos’un (APT) da bulunduğu çeşitli kripto para birimlerinde 525 milyon dolar değerindeki tokenların kilidi açılacak.

Token kilidini açma etkinliklerinin kripto para fiyatları üzerinde farklı etkileri bulunuyor. Piyasaya daha fazla token girmesi dolaşımdaki arzı artırabilir ve potansiyel olarak düşüş eğilimine yol açabilir. Ancak talep güçlüyse, alıcılar token edinmeye çalıştıkça bir ralli ile sonuçlanacak. Ayı piyasasında ise token kilitlerinin açılması, artan arz ve azalan talebin bir araya gelmesi nedeniyle token değerini düşürecek.

SHIB rakibi DOGE için beklentiler

Crypto Twitter’da, Elon Musk’ın X’in asla bir kripto token piyasaya sürmeyeceği yönündeki son iddiasıyla desteklenen, içerik oluşturuculara potansiyel olarak DOGE tokenleri ile ödeme yapılacağına dair spekülasyonlar yaygınlaşıyor. Bu durum, DOGE topluluğu içinde meme coin’in bir ödeme yöntemi olarak fayda sağlayabileceği umudunu doğurdu. Analistler bu heyecanın SHIB gibi önemli coin Dogecoin fiyat rallisine katkıda bulunabileceği görüşünde.

Bu hafta DOGE fiyatındaki toparlanma, artan spekülasyonlara bağlanıyor. Ağustos ayının başında 0,078 dolardan Pazartesi günü 0,071 dolara gerileyen DOGE’nin fiyatı, bu yazının yazıldığı sırada 0,0753 dolara yükseldi. Sosyal baskınlığındaki düşüşe rağmen, meme coin’in sosyal hacmi toparlanmaya başladı. Buna göre bu da sosyal medya platformlarında artan ilgi ve bahsetmenin göstergesi.

Kısa vadedeki beklenti

Daha fazla X geliştiricisinin Dogecoin ile ödeme almak istediğine dair söylentiler var. Bütün bunlar, sosyal hacimdeki artışa katkıda bulunarak daha geniş çapta benimsenme beklentisini ateşledi. Örneğin, kripto analisti ve influencer @CryptoKaleo, X tarafından DOGE tokenleri ile ödeme yapılmasını talep etti. Bu, DOGE topluluğu içinde Dogecoin’in X’te bir ödeme yöntemi olarak kabul edilme olasılığı konusunda heyecanı körükledi.

Şu anda DOGE fiyatı 10 Haziran’daki en düşük seviyesinden %41 artışla 0,0753 dolardan işlem görüyor. Kriptokoin.com olarak baktığımızda Bitcoin’in fiyatının 30.000 doları  aşması ve yükseliş hissi yaratmasıyla, DOGE gibi altcoinlerin ve meme coinlerin pozitif piyasa momentumundan faydala sağlaması beklentiler dahilinde. Ayrıca, DOGE’nin X’te bir ödeme yöntemi olarak kabul edilmesi beklentisinin kısa vadede fiyatını yükseltmesi muhtemel.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da,Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.


source site-1