SEC’ten Ripple ve XRP için Şok Talep: Dev İtiraz Yolda!

SEC, Yargıç Analisa Torres’in Ripple’ın programlı XRP satışları ve şirketin diğer dağıtımları hakkındaki kararına itiraz etmek için resmi izin talep etti.

Koinfinans.com olarak bildirdiğimiz üzere Yargıç Torres geçtiğimiz ay SEC ve Ripple davasında çok beklenen özet yargı kararını verdi. Kararda federal yargıç, Ripple’ın kurumsal yatırımcılara geçmişte yaptığı satışların menkul kıymet teklifi oluşturduğuna hükmetti. Ancak borsalardaki XRP satışlarının ve diğer dağıtımların menkul kıymet olmadığına hükmetti. Bu da token’ın kısmen de olsa ‘menkul kıymet’ olmadığı anlamına geliyor.

SEC, kararın ardından kararı temyize götürme planlarının sinyallerini veriyordu. Son olarak, düzenleyici kurum resmi olarak geçici bir temyiz başvurusu için izin istedi.

SEC, XRP Token için Verilen Kararı Temyize Götürüyor

SEC‘in talep ettiği geçici temyiz, Yargıç Torres’in Ripple’ın borsalardaki programlı satışlar ve şirketin diğer dağıtımları, özellikle de çalışanlara yapılan dağıtıma itirazı içeriyor. Ancak SEC, XRP’nin bir menkul kıymet olmadığını belirterek Yargıç Torres’in kararına itiraz etmeye çalışmıyor.

SEC başvurusunda, “Özellikle SEC, Mahkemenin, Davalıların kripto varlık ticaret platformları üzerinden XRP alıcılarına ‘Programatik’ teklif ve satışlarının ve Ripple’ın emek ve hizmetler karşılığında ‘Diğer Dağıtımlarının’ [Howey testi] kapsamında menkul kıymetlerin teklifini veya satışını içermediği yönündeki kararını tasdik etmeyi amaçlamaktadır” ifadesi yer aldı.

Belgelere göre Ripple söz konusu talebe 16 Ağustos’a kadar yanıt vermek zorunda. SEC, 18 Ağustos’ta ise temyize ilişkin ek belgeler ve sunum yapacak. Aynı sürece bağlı olarak şirket ise 1 Eylül’E kadar itiraz etme hakkına sahip. SEC de bu itiraza 8 Eylül’e kadar cevap verme hakkına sahip. Ripple, SEC’in temyiz talebine tepki göstererek yanıtını önümüzdeki haftaya kadar sunacağını belirtti.

Söz konusu temyiz talebi birtakım karışıkları da beraberinde getirse de sürecin çok kapsamlı olması bekliyor. Uzmanlar, SEC’in XRP token’ın menkul kıymet olmadığı yorumu dahil olmak üzere davanın tümüne itiraz etmesini bekliyor. Ancak bazı uzmanlara göre token’ın ‘menkul kıymet’ olmadığına itiraz edilemez.

Güncel fiyat hareketini buradan takip edebilirsiniz.


source site-7