SEC’ten Bu Kripto Para Şirketi İçin Yasaklama Emri!

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) bir kripto para şirketine karşı hamle yaptı. Utah merkezli bir girişim olan Digital Licensing Inc ve yöneticilerine karşı hamle bu. Kayıt dışı kripto varlık menkul kıymetlerinin satışını içeren hileli bir plan düzenledikleri iddiasıyla yasal işlem başlattı. SEC’in eylemleri, uygulama stratejileri hem övgü hem de eleştirilere yol açıyor. Ancak kripto endüstrisindeki hileli faaliyetlerle mücadele konusundaki kararlılığını vurguluyor.

SEC’in yasal işlemleri ve kripto para şirketi için iddiaları

SEC, Draper, Utah merkezli bir girişim olan Digital Licensing Inc’e ve Jason Anderson, Jacob Anderson, Schad Brannon ve Roydon Nelson dahil olmak üzere kilit yöneticilerine ve başka 13 sanığa karşı bir yasaklama emri kararı verdi. Yasaklama emri, şirketin yüzlerce ABD’li yatırımcıya kripto para menkul kıymetlerinin satışını içeren “DEBT Box” adlı bir dolandırıcılık planı yürüttüğü iddialarını takip ediyor. SEC, planın belirtilmemiş miktarlarda Bitcoin ve ETH ile yaklaşık 50 milyon dolar topladığını iddia ediyor.

SEC’e göre, şirket dolandırıcılık faaliyetlerine Mart 2021’de “node lisansları” şeklinde kayıtsız menkul kıymetler sunarak başladı. Yatırımcılara, program aracılığıyla elde edilen tokenlerin yüksek profilli ticari girişimlere entegre edileceği vaadi var. Diğer taraftan zaman içinde değer kazanacakları da vaatler içerisinde yer alıyordu. Bu vaatler sosyal medya paylaşımları ve yatırımcı toplantıları aracılığıyla yayıldı.

SEC’in yatırımcıların korunmasına yönelik yasal takibi

SEC’in Digital Licensing Inc’e karşı yasal işlem başlatma kararı, yatırımcıları koruma niyetinden kaynaklanıyor. Düzenleyici kurum, şirketin ve yöneticilerinin kripto para madenciliği faaliyetleri hakkında yanlış iddialarda bulunduğunu belirtiyor. Ayrıca yatırımcıları yanlış yönlendirdiğini ileri sürüyor. SEC’in Salt Lake Bölge Ofisi Direktörü Tracy S. Combs, iddia edilen dolandırıcılık planının mağdurlarına daha fazla zarar vermenin durdurulmasının önemini vurguladı.

ADA, MATIC, SOL, BNB Büyük Satış Gördü! Neler Oluyor?

SEC, davada ana hatlarıyla belirtilen iddialara dayanarak kalıcı ihtiyati tedbir istiyor. Ayrıca haksız kazançların elden çıkarılması ve ücretlerin geri ödenmesini talep ediyor. Diğer taraftan SEC’in kripto alanındaki dolandırıcılık faaliyetleriyle mücadeledeki rolünün çok önemli olduğu ortada. Ancak yaptırım eylemleri hem övgü hem de eleştiri alıyor. Komisyon’un çabaları kripto yatırımcıları için güvenli bir ortam sağlamayı amaçlıyor. Ancak uygulama stratejileri bazen Ripple Labs, Coinbase ve Binance gibi meşru işletmeleri de kapsıyor. Böyle olunca da kripto topluluğu içinde tartışmalara neden oluyor.

Kripto para sektöründe uygulamanın dengelenmesi

SEC hileli kuruluşlara karşı mücadelesini sürdürüyor. Diğer taraftan sürekli gelişen kripto ortamını düzenlemeye çalışıyor. Buna göre, tüm katılımcılar için adil ve güvenli bir ortam sağlama misyonunun karmaşıklığını yansıtan eylemleri inceleme altında kalıyor.

Ripple Davası Ne Zaman Biter? XRP Hangi Zirveleri Görür?

SEC’in Digital Licensing Inc’in peşine düşmesi, kripto para piyasasında dürüstlüğü korumaya olan bağlılığını vurguluyor. Komisyon’un niyetleri övgüye değer olsa da, uygulamaya yönelik yaklaşımında sorunlar olduğu aşikar. Bu bağlamda kriptokoin.com olarak baktığımızda kripto para birimi sektöründe düzenleyici gözetim ve yeniliği teşvik etme arasında bir denge bulma konusunda devam eden tartışmalara yol açıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.


source site-1