SEC’in Ripple İtirazı XRP20’yi Nasıl Etkileyecek?

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC), 9 Ağustos’ta federal bir mahkemeye resmi bir mektup göndererek, mahkeme tarafından verilen “XRP borsalarda satıldığında menkul kıymet değildir” şeklindeki kararına itiraz etme niyetini ifade ettiği iddia edildi.

Ripple şirketi SEC ile 2020’den bu yana bir yasal savaş halinde. Hatırlanacağı üzere ABD bölge yargıcı Analisa Torres, 13 Temmuz’da Ripple’ın halka açık borsalarda XRP satarak federal menkul kıymetler yasasını ihlal etmediğine karar vermişti.

Ancak önceki gece gelen haberlere göre SEC’nin, mahkemenin bu kararına itiraz edeceği bildirildi.

Haber sonrası XRP topluluğunu sarsarken kripto para biriminin fiyatında keskin düşüşler yaşandı.

Bu önemli gelişme karşısında bazı yatırımcılar, son dönemdeki ön satış ivmesi göz önüne alındığında, XRP20 token satın almakla ilgilenmeye başladı.

XRP20, Kripto Topluluğu İçin ‘İkinci Bir Şans’

Çünkü XRP etrafında devam eden yasal işlemler doğrultusunda, XRP20 (XRP20) olarak bilinen yeni bir kripto token, topluluğa yenilenmiş bir başlangıç sağlamak amacıyla ortaya çıktı. Son günlerde de manşetleri süslemeye devam ediyor.

XRP20’nin arkasındaki geliştiriciler, coin için bir ön satış kampanyası başlatarak bunu bunu orijinal XRP’nin boğa koşusunu kaçıranlar için bir “ikinci şans” olarak konumlandırdı.

XRP20, XRP’nin ihraççısı Ripple Labs veya ilgili işletmelerinden herhangi biriyle ilişkili değildir. Buna karşılık, yeni kripto para birimi, token sahiplerini teşvik etmek için yeni fırsatlar sunarken, ‘2.0 versiyonunun’ hakim eğiliminden yararlanıyor.

Temyiz başvurusunun yayılması, yasal işlemlerin çözümü netleşene kadar XRP’nin değerinde herhangi bir ek artış olmasını engelleyecek gibi görünüyor.

XRP’nin Geleceğindeki Büyük Belirsizlik

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun temyiz başvurusunun 2024’ün ilk çeyreğinden önce değerlendirilmesi olası görünmüyor. Bu nedenle birçok analist tarafından XRP’nin gelecekteki değeri üzerinde potansiyel bir belirsizlik durumunun hakim olacağı söyleniyor.

Tüm bu sebeple yatırımcılar XRP20’ye doğru kaymaya başlıyor.

Ayrıca, XRP20’nin akıllı sözleşmesinin saygın blok zinciri güvenlik firması 0xguard.com tarafından gerçekleştirilen kapsamlı bir denetimden geçtiğini de belirtmek gerekiyor. Bu gelişme, potansiyel alıcılar için olumlu bir teşvik işlevi görüyor. Merkeziyetsiz borsalara (DEX’ler) sunulan ikinci nesil kripto para birimlerinin çoğu resmi bir denetim sürecinden geçmediğini de hatırlatmakta fayda var.

XRP20’nin teknik dokümanında belirtildiği üzere, tüm token arzının önemli bir kısmı, yani 100 milyar tokenin yüzde 40’ı, halka açık ön satış için tahsis edildi. Ön satışın 1,8 milyon doları aşarak önemli miktarda finansmanı başarıyla sağlamış olması dikkat çekici. Çünkü ön satış etkinliği, 3,6 milyon dolarlık sabit tavan ile fon toplama hedefinin yüzde 50’sine çok kısa bir süre içinde ulaşmış oldu.

XRP20 Neden Bu Kadar İlgi Gördü?

XRP20’nin zincir üzerindeki ‘stake et kazan’ (stake to earn) mekanizması, cazip pasif gelir yaratma kabiliyeti nedeniyle bireysel yatırımcılar arasında da büyük ilgi görüyor. Ayrıca, ERC-20 tasarımı mevcut platformlar ve cüzdanlarla sorunsuz uyumluluk sunarak yatırımcıların token alım satımı yapmasını, takip etmesini ve saklamasını kolaylaştırıyor.

Proje aynı zamanda verimli bir yakma mekanizması da kullanıyor. Her XRP20 işleminin yüzde 0,1’inin bir yakma adresine gönderileceği bildiriliyor. Ayrıca, tüm token arzının yüzde 10’unun da yakılacağı, bunun da deflasyonist arz ve yükselen token değeri ile sonuçlanacağı kaydediliyor.

Analistler yakma işleminin XRP20’yi zaman içinde daha kıt hale getireceğini ve bu nedenle fiyat için destekleyici olacağını kaydediyor. XRP20 token satın almak isteyenler için de bu büyük önem arz ediyor.

XRP20 ile XRP Arasındaki Belirgin Farklar Nedir?

Staking sürecine benzer şekilde, yakma mekanizmasını yöneten operasyonel ilkeler akıllı sözleşmeler kullanılarak uygulanıyor.

Bu nedenle XRP20, XRP’nin tam aksine tamamen merkeziyetsiz bir yapıya sahip. Ripple Labs, yönettiği bir emanet hesabından tokenleri serbest bırakarak XRP ihraç ediyor. Ripple’ın bu büyük ölçüde merkeziyetsiz yapısı yıllar boyunca eleştirilere maruz kalmıştı.

XRP20 bir Ethereum tokeni olduğu için, XRP’ye göre tamamen merkeziyetsiz olma avantajına sahip. Ayrıca, zincirin güvenliğine zarar vermeden işlemleri daha hızlı ve daha ucuz hale getirecek bir dönüşüm geçiren bir blok zinciri üzerine inşa edildi.

Ripple’ın XRP’si son derece merkezi olduğundan, potansiyel olarak tek bir hata kaynağı olduğu anlamına geliyor.

XRP20, Ethereum uyumlu bir ERC20 token olarak, Ethereum’u kripto endüstrisinin önde gelen kurumsal kullanıma hazır blok zinciri haline getiren tam merkeziyetsizlik ve akıllı sözleşme genişletilebilirliğinin tüm avantajlarına sahip.

XRP20 Nasıl Satın Alınır?

Portföy varlıklarını çeşitlendirmek isteyen kripto para alıcıları, ek pasif gelir potansiyeli nedeniyle XRP20 satın almakla ilgileniyor.

Çünkü birçok analist de XRP20’nin yüksek potansiyeli olduğuna inanıyor.

XRP20 satın almak için web sitesine girip, kripto cüzdanınızı bağladıktan sonra Ethereum ya da USDT ile işlem yapabiliyorsunuz.

Hızlı bir şekilde satış yapan coin’i listeye girmeden önce satın almak için pek kaybedecek zaman kalmadı. Ancak alım yapmadan önce kapsamlı bir araştırma şart.

source site-1